madonna tramp

Spel

Wie deed Madonna niet & wie wel?
balaklava

Rimpelloos?

Remedies tegen rimpels op een rij
Neneh Cherry

Het nieuwe 50!

Dit is het nieuwe 50: fit en fab
mirren-thumb

Hommage

Helen Mirrens borsten gaan met welverdiend pensioen

Anti-vakantie

Niksen is zwaar overschat. Dat dolce far niente, dáár wordt je nou moe van. Ik betrapte me erop dat ik op het Italiaanse strand lekker mijn werk lag te plannen, nieuwe projecten te verzinnen en eigenlijk niet kon wachten weer eens fijn op de overgangstergirls te posten. Dat had best gekund, want ik had mijn laptop bij me, maar ik had mezelf verplicht een week vrij gegeven. Om op te laden, maar juist het luieren leek alle energie uit me zuigen. En sinds ik vanochtend aan het werk ging, voel ik me weer senang (toegegeven: ik heb het geld ook nodig. Misschien was lekker lang lanterfanten een ander verhaal als ik miljonair was).

Wat ook meespeelt, ik ben een tijdje geleden op bezoek geweest bij mijn oude buurvrouw die nu in een verzorgingshuis zit. Ik had – heel lief- een kaartje gekregen van haar toen ik vijftig werd. Die verjaardag kwam ter sprake en de buuf roemde de jaren tussen de 50 en 60: want dan heb je ervaring en wijsheid, je kan alles nog, maar hoeft niet meer zo nodig van alles. De buuf is (hoofd)verpleegster geweest en had altijd met heel plezier gewerkt: maar op een dag was ik op. Had ik geen puf meer…

Daar lag ik dus ook over te denken op mijn strandbedje onder de parasol. Nu ik nog puf heb, wil ik er alles uithalen. Nog mooie, spannende en enerverende dingen doen en maken. En dan ga ik daarna wel op het strand liggen.

Want er is iets aan dat bakken in de zon dat heel lekker moet zijn, want hoe komen al die lui anders zo ongelofelijk bruin? Zijn ze dan niet bang voor huidkanker? Ja, sommige mensen hebben wel een hele diepe liefde voor de zon. Ook al ga je er uit zien als een ouwe tas. Zelfs Clint die de strandvakantie bedacht had (zelf had ik iets actievers in gedachten) keek vol ongeloof naar de bejaarden die lagen te braden in de laaiende zon; het gezicht in aanbidding hemelwaarts gericht. Hij zei: dat stel is zo diepbruin: het lijkt wel draadjesvlees dat urenlang in de braadpan heeft liggen sudderen.

Ik kreeg acuut zin in om naar huis te gaan. Gelukkig hoefden we nog maar anderhalve dag. Vandaag genoten van mijn koele huis, heerlijk gewerkt en straks kook ik een lekkere Hollandse pot (met draadjesvlees).

Nog geen reakties.

Laat een reaktie achter


Home