madonna tramp

Spel

Wie deed Madonna niet & wie wel?
balaklava

Rimpelloos?

Remedies tegen rimpels op een rij
Neneh Cherry

Het nieuwe 50!

Dit is het nieuwe 50: fit en fab
mirren-thumb

Hommage

Helen Mirrens borsten gaan met welverdiend pensioen

Kledingvoorschriften bij het strippen

Goed dat Hillary Clinton in haar speech ook wijst op de extremisten in eigen land, want de VS heeft een lange traditie in exacte bepalingen van wat vrouwen mogen dragen. Ik moest meteen denken aan de rebelse meiden die werden gearresteerd omdat de pijpjes van hun badpak niet lang genoeg waren.

Hierbij een handleiding uit 1953 voor stripteasers: Dit is zo ver als je kunt gaan. Betty Page, de beroemde pin-up van die tijd, poseert met de meest minimale outfit, die per staat verschilt. Voor strippers is kennis van de lokale verordeningen dus vitaal. Zo moet je in Kansas van dij tot schouder bedekt zijn, maar dat hoeft niet in een paardendeken.

In New York maakt het een hoop uit wie burgermeester is. In ’41 moest de queue (opgevulde drapering) aan de zijkant zitten en de meisjes mochten maar één borst ontbloten, gedurende 8 muziekmaten. Tegenwoordig (1953) kunnen de meisjes net zo goed thuis blijven, want ook veel klanten doen.

In Florida moet de bedekking zoveel mogelijk op een bh en onderbroek lijken. In Illinois, Chicago, hangt de graad van bedekking af van de clubeigenaar. En die staan in Chicago niet bekend om hun ingetogenheid. In Texas doen ze niet moeilijk over kledij, maar hun dochters moeten tenminste 15 centimeters rond de heupen bedekken.

In Louisiana staat New Orleans bekend om zijn losbandige Franse markt en Europese charme. Wat je op deze pagina ziet getuigt van diezelfde charme (in de VS staat ‘Europees’ voor zedenloos).

Bron: Carnival magazine 1953

You may also like...

, ,

Nog geen reakties.

Laat een reaktie achter


Home