Screen Shot 2014-12-19 at 16.33.09

Vijftigsters rukken op…

Monica Bellucci - 50 jaar - wordt Bondgirl!
thank you@overgangstergirls.nl

Valérie Trierweiler

Hollande bedroog niet alleen mij, maar ook de kiezers
schildpadhulp

Een echte vriend

Je leven staat op zijn kop & je kan je geen kant meer uit
gulabi still

Gulabi gang

Indiase vrouwen slaan terug

De afstand tussen je tepels (nieuw schoonheidscriterium)

De afstand tussen mijn tepels is 26 centimeter. En mijn wangen zijn warm van schaamte. Heb ik dat nou werkelijk gedaan? De afstand tussen mijn tepels opgemeten? Ter verdediging, ik heb een liniaal in de bureaula naast me liggen. En toen ik dus las over de tepelafstandregel bij een Chinese missverkiezing, keek ik toch even.

De criteria van de schoonheidswedstrijd in de provincie Hubei zijn door de organisatie vastgesteld aan de hand van onderzoek op internet. We willen dat de winnaressen extreem knap zijn, zegt een woordvoerder. Dus spelen zowel traditioneel Chinese als ‘moderne Westerse’ schoonheidsidealen een rol.

Naast de traditionele maten voor borst, taille en heupomvang, moet de afstand tussen de tepels dus minstens 20 cm zijn (geslaagd!) en de afstand tussen de pupillen moet 46 % van de afstand tussen pupil en oor zijn (of ik die test doorsta weet ik niet; ik had geen zin om er óók nog de rekenmachine bij te halen).

Op Weibo, de Chinese versie van Twitter, was er een storm van protest over de tepelregel: Wat heeft de afstand tussen je borsten te maken met schoonheid? En over het fenomeen zelf wordt geweiboot: Al die schoonheidswedstrijden zijn absurd. In China zijn de laatste negen jaar een overvloed aan schoonheidswedstrijden gehouden, inclusief zes Miss World verkiezingen.

Bronnen: Global Times, New York Daily

, , ,

Nog geen reakties.

Laat een reaktie achter


Home