Screen Shot 2015-01-09 at 15.17.01

Diana Nyad:

'Je bent nooit te oud je dromen na te jagen'
mas

Lust of liefde…

Het klassieke madonna-hoer-complex in beeld
Screen Shot 2015-08-15 at 21.59.33

Uitgeluld

Stellen die elkaar niets meer te zeggen hebben
blij

Blij

Met je rimpels, de wegenkaart van je leven

De afstand tussen je tepels (nieuw schoonheidscriterium)

De afstand tussen mijn tepels is 26 centimeter. En mijn wangen zijn warm van schaamte. Heb ik dat nou werkelijk gedaan? De afstand tussen mijn tepels opgemeten? Ter verdediging, ik heb een liniaal in de bureaula naast me liggen. En toen ik dus las over de tepelafstandregel bij een Chinese missverkiezing, keek ik toch even.

De criteria van de schoonheidswedstrijd in de provincie Hubei zijn door de organisatie vastgesteld aan de hand van onderzoek op internet. We willen dat de winnaressen extreem knap zijn, zegt een woordvoerder. Dus spelen zowel traditioneel Chinese als ‘moderne Westerse’ schoonheidsidealen een rol.

Naast de traditionele maten voor borst, taille en heupomvang, moet de afstand tussen de tepels dus minstens 20 cm zijn (geslaagd!) en de afstand tussen de pupillen moet 46 % van de afstand tussen pupil en oor zijn (of ik die test doorsta weet ik niet; ik had geen zin om er óók nog de rekenmachine bij te halen).

Op Weibo, de Chinese versie van Twitter, was er een storm van protest over de tepelregel: Wat heeft de afstand tussen je borsten te maken met schoonheid? En over het fenomeen zelf wordt geweiboot: Al die schoonheidswedstrijden zijn absurd. In China zijn de laatste negen jaar een overvloed aan schoonheidswedstrijden gehouden, inclusief zes Miss World verkiezingen.

Bronnen: Global Times, New York Daily

, , ,

Nog geen reakties.

Laat een reaktie achter


Home