madonna tramp

Spel

Wie deed Madonna niet & wie wel?
balaklava

Rimpelloos?

Remedies tegen rimpels op een rij
Neneh Cherry

Het nieuwe 50!

Dit is het nieuwe 50: fit en fab
mirren-thumb

Hommage

Helen Mirrens borsten gaan met welverdiend pensioen

Hoe blijf je rimpelloos? Remedies op een rij

label_ankeRimpels, waarom heb ik ze eigenlijk nog? Je hoeft je namelijk alleen maar te gaan scheren, en je huid trekt helemaal strak. Dat stond vorige week in tal van kranten te lezen, zonder ook maar één kritische aantekening. Volgens de deskundigen is de dagelijkse scheerbeurt de reden dat de meeste mannen op leeftijd er goed uitzien. Maar ook vrouwen – zoals Gill (60) en Renee (52) – die zich gingen scheren, bleven lekker gladjes.

Eh, zelfs als ik het zou wíllen geloven, wordt dat nog moeilijk. De laatste keer dat ik keek had ik geen rimpels op mijn kin en wangen. Het zijn toch juist de verdraaide kraaienpootjes waar vrouwen zo van balen? Maar die vallen –net als de verfoeide fronsrimpels – toch ver buiten het scheergebied? Of krijg je als je je schaamhaar scheert ook een strakke reet?

Je zou er bijna om lachen, maar daar krijg je juist al die rimpels van. Dat ontdekte de 50-jarige Tess door veertig jaar lang niet te lachen. Haar vrienden noemen haar Mona Lisa, want je moet goed kijken om te zien of Tess zich vermaakt. Bij Christyne (70) is dat niet nodig, die lacht gewoon als ze wil, daarentegen zul je haar nimmer zien fronzen. Want daar – zo bedacht Christyne – krijg je natuurlijk fronsrimpels van!

Misschien moeten we die hele mimiek maar afschaffen. Krijgen we dan een rimpelloos bestaan?

Nou, daar is nogal een richtingenstrijd over gaande. De facial fitness school gelooft in trainen. Dat kun je doen met de balaklava-achtige Exercise Mask of de Facetrainer, zolang je die gezichtsspieren maar rekt en strekt!
Al heb je daar – volgens Annelise Hagen schrijfster van het boek Yoga Face – eigenlijk helemaal niks bij nodig. Alleen de yoga oefeningen waarin zij masterclasses geeft.

Maar wat is nu de conclusie? Wordt het mimiek of mordicus? Inspannen of ontspannen? Het lijkt een klassiek gevalletje damned if you do, damned if you don’t. Eén ding is zeker, wat je ook doet, de volgende rimpelremedie is nu al in de maak (en vast het exact tegenovergestelde van wat je doet!)

Bron: Daily Mail

You may also like...

,

Nog geen reakties.

Laat een reaktie achter


Home