madonna tramp

Spel

Wie deed Madonna niet & wie wel?
balaklava

Rimpelloos?

Remedies tegen rimpels op een rij
Neneh Cherry

Het nieuwe 50!

Dit is het nieuwe 50: fit en fab
mirren-thumb

Hommage

Helen Mirrens borsten gaan met welverdiend pensioen

Vrouw maakt 43 jaar foto’s van zichzelf in evakostuum

Lucy Hilmer fotografeerde zichzelf meer dan 40 jaar lang bloot, maar met haar Lollipop onderbroek aan, en schoenen en sokken. De eerste foto van de serie Birthday Suit maakte ze in Death Valley, California in 1974. Zonder mankeren neemt ze elke 22ste april plaats voor de camera om haar reis door de tijd vast te leggen.

Lucy Hilmer: Een kind van de jaren 50, groeide ik op in een tijd dat vrouwenemancipatie nog niet bestond. Met mijn foto’s wilde ik rebelleren tegen een cultuur waarin ik niets meer was dan een mooi meisje, dun genoeg om model te zijn. Gewapend met mijn camera en statief vond ik een manier om mezelf vorm te geven op de meest open, kwetsbare manier mogelijk.

Het is een langetermijnproject, en ik zal doorgaan zolang ik leef. Momenteel werk ik aan een boek en film over mijn Birthday Suits.

Nadat ze in 2014 tot Emerging Talent werd bestempeld op de site LensCulture, werd Lucy Hilmers werk wereldwijd bekend en bewonderd. Daar over zegt ze:

Tientallen jaren lang bewaarde ik mijn foto’s in dozen in de kast, en een aantal hing aan de muren van mijn kleine woonkamer. En tegenwoordig is mijn werk overal te zien. Op mijn leeftijd is het zo’n cadeau te weten dat mensen geraakt worden door waar ik een leven lang mee bezig ben geweest. Ik krijg nog steeds emails van mannen en vrouwen, van alle leeftijden en uit alle landen die me bedanken voor wat ik heb gedaan.

Bron: Lensculture

You may also like...

,

Nog geen reakties.

Laat een reaktie achter


Home