madonna tramp

Spel

Wie deed Madonna niet & wie wel?
balaklava

Rimpelloos?

Remedies tegen rimpels op een rij
Neneh Cherry

Het nieuwe 50!

Dit is het nieuwe 50: fit en fab
mirren-thumb

Hommage

Helen Mirrens borsten gaan met welverdiend pensioen

Mooi oud worden, volgens ‘s werelds oudste model

Ze is ‘s werelds oudste supermodel, de 87-jarige Daphne Selfe, die zo’n 65 jaar geleden begon met poseren. Ze werkte voor Dolce & Gabbana, Nivea, Olay en zelfs voor Vogue nadat ze de 70 al gepasseerd was. Ze is een lichtend baken op het gebied van mooi ouder worden, en je zult haar niet bij de plastisch chirurg tegenkomen.

Ik heb nooit íets aan mijn gezicht laten doen, zegt Daphne. Niet dat vergif, en geen facelift. Dat vind ik weggegooid geld. Trouwens, ik kon het me ook niet veroorloven.

Schoonheidsrituelen
Ik maak mijn gezicht schoon, gebruik ik rozenwater als toner, en daarna breng ik een moisturiser op. Ik hou erg van Nivea, maar heb ook wel eens een ander middeltje van de drogist. s’ Nachts smeer ik me met een vette crème in. De dure, luxueuze merken ruiken lekkerder, maar verder is er geen verschil. Ik geef er niet veel geld aan uit.

Het ligt eraan hoeveel tijd ik heb, maar ik doe aan ballet, dans en pilates en yoga. Ik doe een combinatie hiervan voor het ontbijt. Ik geloof niet in drastische dingen, als peelings en dat soort dingen. Wel in gezond eten en veel water drinken. Dat zie je aan de buitenkant. Maar je wordt sowieso oud, als je oud wordt. Wat maakt het uit. Een glimlach is net zo goed als een facelift, zeggen ze.

Persoonlijke stijl
Ik heb er altijd van gehouden me mooi te kleden en de mode te volgen. Mijn dochter noemt mijn stijl classy funky. Ik hou van lange rokken. Mijn voeten zijn niet mijn beste punt tegenwoordig en ik heb moeite met hoge hakken, dus draag ik comfortabele schoenen onder een lange rok, dat bepaalt mijn look zo’n beetje.

Wat ik niet meer zou doen is mijn haar permanenten, dat deed iedereen in de jaren 80, ik ook en het stond me totaal niet. Ik hou ervan mijn haar op te steken en daarom laat ik het lang. Ik snap sowieso niet dat mensen hun haren afknippen, ik besteed mijn geld liever aan uitgaan dan telkens maar naar de kapper te moeten.

Loopbaan
Mijn lange loopbaan dank ik eraan dat ik nog steeds nieuwsgierig ben. Ik heb een goede werkhouding, ben gedisciplineerd en doe wat me opgedragen word. En toch ben ik ook avontuurlijk en help ik graag mensen.
Maar je kan ook uit de mode raken in de mode, en dat is ook prima. Dat moet je je niet persoonlijk aantrekken, maar denken: ik ben niet wat ze zoeken.

Ik ben echt niet de enige, ik ken genoeg mensen boven de 60 die modellenwerk doen. Je hoeft geen ‘oud omaatje’ te worden en achter de geraniums te gaan zitten. Ik denk wel eens dat mensen zichzelf onzichtbaar maken. Ze vergeten interesse in de wereld te hebben.

Bronnen: Ninemsn & HuffPo

You may also like...

, ,

Een Reaktie op “Mooi oud worden, volgens ‘s werelds oudste model”

  1. Ineke 14 augustus 2016 at 11:00 #

    Wat een prachtig mens zeg. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn lange haar niet grijs wil laten worden (ben 52 jaar en al behoorlijk grijs eigenlijk ;)) maar als ik haar zo zie wil ik er nog wel eens over nadenken. Alleen de overgang van geverfd naar grijs, hoe pak je dat aan met lang haar? Op zich denk ik, dan eerst maar steeds lichter verven, maar dan heb ik nog wel even te gaan vanaf donkerbruin. 😉

Laat een reaktie achter


Home