Tips

5 voordelen van winterbanden

winter banden
5.97Kviews

Wanneer het buiten kouder dan 7 graden Celsius is, rijd je beter en veiliger op de winterbanden. Deze banden zijn dus net zoals een autoverzekering geen overbodige luxe. Niet overtuigd? Dit zijn de voordelen op een rij.

1.      Je kunt beter remmen

Rijd je op een glad, koud of nat wegdek dan is het meer dan belangrijk dat je goed kunt remmen. Met winterbanden onder je auto zit dat gelukkig wel snor. De remweg van een winterband op een besneeuwd wegdek bij 50 kilometer per uur, is ongeveer 30 meter. Rijd je op zomerbanden, dan is dat het dubbele: ongeveer 60 meter. Een groot verschil dus.

2.      Meer grip op de weg

Winterbanden zijn van een ander soort rubber gemaakt dan zomerbanden. Rubber dat ook flexibel blijft als het buiten koud is. Daarnaast zitten er speciale inkepingen in de profielblokken van de band; de lamellen. Deze inkepingen werken als grijpers op de weg. Fijn, want hierdoor heb je meer grip én stabiliteit in de bochten.

3.      Minder kans op schade

Dat je een kleinere kans op schade hebt als je in de winter op winterbanden rijdt, is niet zo gek. Je kunt namelijk eerder remmen, hebt meer grip en rijdt stabieler in de bocht. Redenen genoeg om voor winterbanden te kiezen.

4.      Je komt makkelijker uit een laag sneeuw

Ben je op wintersport of is er een dik pak sneeuw gevallen in Nederland, dan ben je extra blij met je winterbanden. Deze banden hebben namelijk een veel betere trekkracht dan zomerbanden. Ze komen daardoor een stuk makkelijker weg uit sneeuw.

5.      In wintersportlanden zijn winterbanden verplicht

Wintersportvakanties zijn prijzig. Voor een gemiddelde wintersportvakantie ben je € 700 per persoon kwijt, bleek uit cijfers van TNS NIPO. Een boete omdat je geen winterbanden onder je auto hebt, is dus allesbehalve welkom. Ga je op vakantie naar Duitsland, Frankrijk, Finland, Luxemburg, Italië, Noorwegen, Oostenrijk of Zwitserland? Vergeet dan niet deze winterse banden onder je auto te monteren. Anders heb je zo een flinke boete aan je broek.  

Vergeet geen autoverzekering af te sluiten

Ook al zorgen winterbanden ervoor dat je veiliger rijdt, een ongeluk blijft in een klein hoekje zitten. Daarom moet iedere automobilist verplicht een autoverzekering afsluiten. Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Denk dan eens aan InShared. De verzekeringen van deze online verzekeraar staan bekend als voordelig en betrouwbaar.

Leave a Response