Kleding

Zo kies je de perfecte outfit out

Studio Anneloes
3.63Kviews

Heb je binnenkort een feestje, zakelijke afspraak of andere gelegenheid waar je een speciale outfit voor nodig hebt? Dan wil je er natuurlijk wel op je best uitzien. Maar waar let je dan op bij het uitzoeken van de perfecte outfit? We geven je graag een aantal handige tips waar je over na kunt denken bij het kiezen van de juiste outfit. 

Is er een dresscode? 

Stel dat je binnenkort een bruiloft hebt, dan kun je eerst kijken of er een dresscode is. Als bruiloftsgast is er bijvoorbeeld een ongeschreven regel en dat is dat je nooit in het wit mag gaan. In principe mag alleen de bruid in het wit. Op de uitnodiging van het feestje waar je naartoe gaat wordt misschien wel een dresscode aangegeven. Dan kun je op basis van die dresscode een geschikte outfit uitzoeken. 

Een goede basis 

De perfecte outfit creëer je met een goede basis. De collectie van het merk Studio Anneloes bestaat uit goede basics met een heerlijke pasvorm. Iedere vrouw zou een aantal goede basics in haar kledingkast moeten hebben. Basics kun je namelijk heel goed combineren met andere opvallende kledingitems. 

Merken die niet één uit een dozijn zijn 

Wat wij zelf altijd erg leuk vinden is om een outfit uit te zoeken van een merk waar niet de hele wereld al in loopt. Als je een nieuwe outfit gaat uitkiezen bij bekende modeketens als de Primark bijvoorbeeld, dan is de kans groot dat meerdere mensen in dezelfde outfit lopen. Persoonlijk vinden wij dat nooit zo leuk en daarom gaan wij juist naar de kleine boetieks. 

Hoe is de weersvoorspelling? 

De perfecte outfit hangt natuurlijk ook sterk af van het weer. Op een hele hete zomerdag zul je bijvoorbeeld geen lange broek en warme trui dragen, maar wil je een leuke jurk of een fleurig rokje aantrekken. En op zo’n gezellig rokje kun je dan weer een basic dragen om de outfit mee af te maken. Daarom zeggen we ook dat iedere vrouw een aantal goede basics in haar kledingkast zou moeten hebben. Houd dus het weer goed in de gaten en afhankelijk daarvan kun je kijken wat je kunt aantrekken. 

Kleding waar jij je goed in voelt 

Bovendien vinden wij het heel belangrijk dat je kleding draagt waar jij je goed in voelt. Heb je een zakelijke afspraak? Dan hoor je er natuurlijk wel netjes uit te zien. Maar ben jij niet het type voor een mantelpakje? Doe dit dan ook zeker niet aan! In een nette broek met een blazer kun je er namelijk ook heel netjes uitzien en daar zul jij je stukken beter in voelen, waardoor je ook een stuk meer zelfvertrouwen zal uitstralen.

Ga naar de winkel en laat je adviseren 

Mensen die in kledingwinkels werken hebben er verstand van. Je kunt dus ook altijd naar de winkel gaan en je laten adviseren door een van de verkopers. Geef aan voor welke gelegenheid je een outfit zoekt en geef ook aan wat voor een type jij bent. Op basis van die informatie kan de verkoopster kijken welke outfit geschikt is voor jou. 

Succes 

We hopen dat je iets gehad hebt aan onze tips bij het uitzoeken van de perfecte outfit en heb jij zelf nog goede tips die in ons artikel ontbreken? Laat ze dan vooral aan ons weten!

Leave a Response