TipsVrouwenzaken

Auto leasen of kopen? De voordelen van leasen op een rijtje!

Auto leasen of kopen? De voordelen van leasen op een rijtje!
712views

Een auto leasen is tegenwoordig voor iedereen mogelijk. Waar dit voorheen voornamelijk was weggelegd voor ondernemers, is het inmiddels voor iedereen mogelijk om een leaseauto te rijden. Ook particulieren maken hier dan ook steeds meer gebruik van. Met private lease zijn zij in staat om de nieuwste auto’s tegen een vast maandtarief te rijden. Maar waarom kiezen eigenlijk steeds meer mensen ervoor om een auto te leasen in plaats van te kopen? Wat zijn de voordelen van leasen en waar moet je op letten?

Meer zekerheid

Verreweg het grootste voordeel van volkswagen polo lease en het leasen van andere modellen is dat je over meer zekerheid beschikt. Je beschikt over veel meer inzicht in de autokosten. Normaal gesproken weet je als je een auto koopt namelijk nooit hoeveel deze uiteindelijk gaat kosten. Ja, je weet de aanschafprijs, maar daar is ook alles mee gezegd. Na verloop van tijd zal iedere auto namelijk extra kosten opleveren. Sommige auto’s meer dan anderen. Waar je bij de ene auto soms door de jaren heen duizenden euro’s aan onderhoudskosten uitgeeft, zal je bij de ander weinig tot niets hoeven te betalen. In andere woorden: je kunt mazzel of pech hebben. Als jij niet voor onverwachte financiële tegenvallers wilt komen te staan, dan is een leaseauto de beste keuze.

Geen zorgen over inruilen of verkopen van de auto

Ben jij iemand die nooit lang in dezelfde auto rijdt? Dan is de kans groot dat je iedere twee á drie jaar alweer naarstig op zoek bent naar een manier om de auto op de juiste manier in te ruilen of voor een goede prijs te verkoop. Geen probleem voor mensen die hier goed in zijn, maar voor de meesten onder ons geeft dit enkel onnodige stress. Wanneer je kiest voor toyota crolla touring lease is dit echter niet het geval. Na afloop van het leasecontract ruil je deze eenvoudig weer in, waarna je direct weer een nieuw contract kunt afsluiten.

Soms goedkoper dan kopen

In sommige gevallen is leasen zelfs goedkoper dan kopen. Bijvoorbeeld als je anders geld wilt lenen om de aankoop te verrichten. In de meeste gevallen is het dan financieel aantrekkelijker om voor private lease of operational lease te kiezen. Houd er wel rekening mee dat de leasemaatschappij eerst een financiële check uitvoert om te bepalen of je de auto daadwerkelijk kunt betalen. Het is dan ook niet mogelijk om zonder financiële stabiliteit een auto te leasen. Dit is echter wel mogelijk voor mensen met een vast dienstverband en een gewoon wat minder grote spaarrekening. En in dat geval is het inderdaad vaak goedkoper dan geld lenen.

Geen spaargeld meer nodig

Heb je pas een grote uitgave gedaan? Denk aan een verbouwing of een investering in zonnepanelen? En begeeft je huidige auto het plotseling? Maar heb je op dat moment vrijwel geen gevulde spaarrekening meer? Met leasen hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Kies je voor skoda kodiaq lease, dan geniet je altijd van een geheel nieuwe auto. Ook zonder spaarrekening.

Leave a Response