Ondernemen op verschillende vlakken

Over heel de wereld zijn ondernemers die het een missie maken om zoveel mogelijk winst te krijgen voor hun onderneming. Dit kan gaan om zowel producten als diensten. Denk aan jouw favoriete kledingmerk, wat met elke collectie weer probeert een trend te worden. Ook kun je een interessante dienst leveren, zoals een cursus of training voor bedrijven. Ondernemen is ontzettend breed en het is interessant om je hierin te verdiepen. Bij het ondernemen is een ding zeker. Je hebt periodes van stijgen en je hebt periodes van dalen. Dit heeft niet alleen met je eigen onderneming te maken, maar ook de koers die continu verandert  en andere concurrentie. 

Geld naar aandeelhouders

Ben jij een vrouwelijke ondernemer en CEO van een vennootschap? Dan is het jouw missie om zoveel mogelijk winst te behalen. Als jouw bedrijf flink aan het groeien is, dan kan het zo zijn dat je met aandeelhouders gaat werken. Als aandeelhouder word je lid van een onderneming en heb je een beperkte aansprakelijkheid voor bepaalde verplichtingen die de betreffende vennootschap heeft. Je bent dus een mede-eigenaar van een bedrijf. Maar wat is dividend? Dit is de winst die jij als onderneming uitbetaalt aan aandeelhouders. Dit is dan ook een groot voordeel aan het zijn van een aandeelhouder.  Hoe hoog dit percentage is, ligt aan de grootte van jouw aandeel.

Berekenen van rente als consument of ondernemer

Of je nou een bedrijf bent of een consument, het is altijd handig om rente te berekenen. Als bedrijf mag je wettelijk gezien 8% rente rekenen. Het is handig om als consument te weten waar je aan toe bent. Je kunt dan ook rente berekenen voordat je besluit om een lening aan te gaan. Denk aan een hypotheek. Zodra je hiermee start, zul je dit maandelijks moeten betalen. Hierbij is het de bedoeling dat je maandelijks een percentage rente betaalt. Ontvang jij als onderneming rente? Dan is het verstandig om dit op te nemen in jouw winst- en verliesrekening. Je ontvangt hierbij rente van de bank en dit kun je dus rekenen als een vorm van inkomsten naast jouw standaard inkomen. Hiermee kom je bijvoorbeeld in aanraking als Zzp’er. 

Cryptomunt vasthouden

Voel jij je helemaal thuis in de crypto wereld? Dan is het jouw missie om zoveel mogelijk geld te genereren. Weet je nog niet helemaal wat crypto inhoudt? Dan is het beter om hier eerst genoeg kennis over te hebben. Je kunt er dan voor kiezen om aan staking binance te doen. Hierbij houdt je een crypto munt vast in een wallet voor een bepaalde periode. Tijdens deze periode genereer je inkomsten met rente. Hoe langer deze munt vaststaat, hoe meer geld je genereert. Het is een relatief veilige manier om geld te verdienen en je hebt hier relatief weinig kennis voor nodig. De rente die je over de vasthoudende munt krijgt, verschilt per cryptomunt. Dit wordt van tevoren duidelijk aangegeven en er wordt ook duidelijk gemaakt hoeveel tijd ervoor nodig is om de munt vast te houden.