Tips

Waar kun je je huisdieren vandaan halen?

Huisdieren
760views

Veel mensen vinden het hier ook om dieren om hun heen te hebben. Dit komt omdat een dier een steun en toeverlaat voor je kan zijn als je het moeilijk hebt. Hierom zijn er ook veel mensen die ervoor kiezen om een huisdier te nemen. Echter is niet elk huisdier voor Iedereen geschikt. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet waar je huisdier vandaan haalt.

Een goede fokker

De meeste mensen gaan naar een fokker toe als ze een huisdier willen kopen. Echter is dit niet altijd de beste keuze. Dit komt omdat er niet altijd alleen maar goede fokkers zijn. Er zijn namelijk ook ook slechte fokkers.

Slechte fokkers zijn mensen die niet kijken naar dierenleed en dit vaak zelfs veroorzaken. De dieren die worden gevolgd worden vaak in het buitenland gefokt en geïmporteerd naar Nederland. Dit wordt ook wel broodfok genoemd.

Broodfok is iets wat veel voor om dit komt, omdat veel mensen dit niet doorhebben. Dat is een huisdier bij broodfokkers komen broodfokkers kunnen hierdoor makkelijk veel geld verdienen omdat huisdieren veel geld waard zijn.

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een border collie fokker dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Broodfok is namelijk makkelijk te herkennen. Broodfok kun je vaak herkennen doordat de ouders niet in Nederland zijn. Als je een huisdier koopt, is het daarom ook belangrijk om de moeder van het dier te zien.

Ook valt er aan het gedrag en aan het lichaam van een dier te zien of deze bij broodfokker vandaan komt. Een dier dat bij broodfok vandaan komt, kan namelijk erg schuw zijn en is niet gewend aan mensen. Ook kunnen er verschillende littekens of tekens van verwaarlozing op het dier zitten. 

Niet alleen bij honden komt nooit voor. Dit komt omdat het bij andere huisdieren ook erg makkelijk is om te broodfokken. Bij honden de wetgeving heel erg duidelijk. Bij andere dieren is dit vaak niet het geval. Vooral bij kleine knaagdieren komt het vaak voor dat de dieren gebruikt worden voor puur en alleen broodfok.

Ook bij katten kan ook voorkomen als je bijvoorbeeld naar een Bengaalse kat op zoek bent, kun je ook op een broodfokker stuiten. Bij katten is het vaak ook duidelijk te zien dat deze bij broodfokkers weg komen. Bij broodfok kun je namelijk niet de moeder van het dier zien. Ook bij katten is dit het geval.

In Nederland is het wetgeving over broodfok tamelijk streng. Echter is het in België nog wel heel erg makkelijk om bij een broodfokker dieren te kopen. Dit komt omdat de wetgeving hier niet zo goed is. Hierom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet bij wie je een dier koopt. Je kan namelijk zomaar de verkeerde voor je hebben en hierbij ook de broodfok ondersteunen. Dat is natuurlijk iets wat je niet wil doen. Hier wordt namelijk veel dierenleed veroorzaakt.

8 Comments

Leave a Response