TipsVrouwenVrouwenzaken

Op zoek naar een online hoortest voor vrouwen

online hoortest voor vrouwen
1.46Kviews

Vaak merk je het als je in een groter gezelschap bent. Er praten meerdere mensen door elkaar, op de achtergrond klinkt muziek en je gesprekspartner zit een stukje uit je buurt. Je kunt niet elk woord dat er gesproken wordt helemaal verstaan. Soms probeer je via de gezichtsmimiek of reacties te achterhalen wat er verteld wordt.

Het kan ook zijn dat je de televisie aan hebt staan en je zoon binnen komt en zich afvraagt of de tv niet erg hard staat. Het zou zo maar kunnen dat je gehoor door de jaren heen slechter is geworden. Hoe weet je nu of je gehoor zo slecht is dat je een gehoorapparaat nodig hebt? Je kunt natuurlijk meteen naar een audicien stappen voor een hoortest. Gelukkig hoeft dit niet. Je kunt ook in eerste instantie kiezen voor een online hoortest.

Voordelen online hoortest

Veel vrouwen zullen er niet op zitten te wachten om een officiële hoortest bij de audicien te doen. Het is prettig om te weten of het echt nodig is een afspraak te maken. Of dat je hoor capaciteiten gewoon passen bij je leeftijd. Een online test geeft een indicatie van het vermogen van je oren. Dit gebeurd door een paar vragen te beantwoorden en een paar gehoortesten te doen. De resultaten vind je snel terug in je mailbox.

Zijn online hoortesten betrouwbaar?

Online hoortesten zijn zeker betrouwbaar. Maar kunnen nooit helemaal 100 procent betrouwbaar zijn. Je kunt het beste voor een test kiezen waarbij vragen gesteld worden over je hoor belevenissen en er gebruik gemaakt wordt van luistertesten met achtergrond geluid. De resultaten zijn een indicatie en kunnen een echte audiologische test niet vervangen.

Je hebt de online testresultaten ontvangen

Wanneer je de resultaten hebt ontvangen en hieruit blijkt dat je gehoor nog prima is voor je leeftijd dan is dat fijn om te weten. Je hebt jezelf een afspraak bij de audicien bespaard! Wanneer de test uitwijst dat je gehoor niet zo best is, dan is een afspraak bij een erkende audicien zeer aan te raden. De audicien helpt je verder op weg om weer beter te kunnen horen.

Op zoek naar een online hoortest. Klik dan hier.

11 Comments

Leave a Response