TipsVrouwenVrouwenzaken

Begin vandaag nog met besparen op uw woonlasten

Begin vandaag nog met besparen op uw woonlasten
1.44Kviews

Voor bijna alle huishoudens zijn woonlasten de hoogste kostenpost. Niet verwonderlijk, want het omvat nogal wat vaste lasten, zoals: huur danwel hypotheek, energiekosten, verzekeringen, water, lokale belastingen en bij huiseigenaren ook de onderhoudskosten. Door maatregelen van de overheid zullen deze lasten de komende jaren alleen maar toenemen. 

De belangrijkste kostenpost: huur danwel hypotheek

De grootste kostenpost van de woonlasten is de huur of hypotheek. Wat kunt u daarop besparen? Als huurder kunt u nakijken of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Uw huur mag dan niet hoger zijn dan € 737 per maand. Als u minvermogend bent, kunt u tot wel 50% van uw huur als huurtoeslag ontvangen. De website van de belastingdienst heeft rekentools hiervoor. Ook kunt u uw verhuurder verzoeken de huur te minderen, dat is zeker bespreekbaar. Hebt u een hypotheek? Ook dan is het raadzaam om te bekijken wat er mogelijk is door vervroegd af te lossen danwel de hypotheek over te sluiten. Ga voor dergelijke vragen naar een erkend hypotheekadviseur. Een goed hypotheekadvies kan u veel geld schelen.  

Besparen op woonverzekeringen: ook dat is mogelijk

Ook de inboedel- en opstalverzekering moet u eens tegen het licht houden. Maar wees wel voorzichtig hiermee, goedkoop kan weleens duurkoop blijken te zijn. Een te goedkope verzekering kan als gevolg hebben dat veel niet meer verzekerd is. Dat is prima als u zich er maar bewust van bent. Kijkt u voor een  Woonverzekering op overstappen.nl of voor een Opstalverzekering via overstappen.nl

Energiekosten zijn een andere hoge kostenpost

De tweede kostenpost voor woonlasten is de energierekening. Door de energieplannen van de regering zal deze kostenpost alleen maar gaan toenemen. U kunt op twee manieren op deze post besparen. Door een andere energieleverancier te kiezen danwel energiebesparende maatregelen te treffen. Het loont om jaarlijks over te stappen op een nieuwe energieleverancier en gebruik te maken van de introductiekortingen. Beter is het om te investeren in isolatie van uw woning. Voordeel van isoleren is dat het koeler in de zomer blijft en warmer in de winter, dus ook het comfort van de woning neemt toe. Maar op termijn bespaart u natuurlijk ook gewoon op de energiekosten. Ook het gebruik van andere energiebronnen, zoals warmtepompen en zonnepanelen zorgen voor een besparing van uw energiekosten. U zult natuurlijk wel eerst de investering voor uw rekening moeten nemen, maar wellicht zijn er subsidies te halen bij de overheid. 

Op onderhoud van de woning kunt u ook veel besparen

Veel onderhoud aan de woning kunt u best zelf regelen, vakmensen zijn namelijk erg duur. Het schilderwerk aan de woning is een klus die veel mensen best zelf kunnen doen, alleen als u twee linkerhanden hebt, kunt u er beter niet aan beginnen. Ook zou u Poolse vakmensen kunnen inhuren, ze zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan Nederlandse krachten en leveren goed werk. Hopelijk hebt u wat gehad aan bovenstaande tips en gaat u vandaag nog aan de gang om op uw woonlasten te besparen.

Autoverzekering zakelijk

Leave a Response