Body & Soul

Op zoek naar NLP Amsterdam?

1.63Kviews

Je bent een zoektocht begonnen. Een zoektocht naar een betere versie van jezelf. Het kan geen kwaad om af en toe eens in de spiegel te kijken. En om je zaken af te vragen. Hoe je bijvoorbeeld overkomt op een ander of de wijze waarop je communiceert. Veel mensen hebben behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en daarom ga je ook op zoek naar een methode om een betere versie van jezelf te worden. Met NLP Amsterdam gaat je dat zeker lukken! In onze blog vertellen we wat de voordelen zijn van een NLP training en waarom je deze zou moeten volgen.

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en het is een methodiek voor sterke persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. NLP is in de jaren ‘70 al bedacht en nog altijd een relatief nieuw gebied waar nog volop onderzoek naar wordt gedaan. Toch wordt de methodiek al veelvuldig toegepast in verschillende omgevingen en in allerlei beroepen. Vooral op de werkvloer is er een grote behoefte aan de NLP methodiek, omdat persoonlijke ontwikkeling kan helpen bij een prettigere werksfeer en het effectiever kunnen behalen van de gestelde doelen.

In welke beroepen komt NLP Amsterdam van pas?

Als we zouden omschrijven in welke beroepen NLP Amsterdam niet van pas komt zijn we sneller klaar, want de NLP methodiek is eigenlijk in iedere situatie toe te passen. Maar vooral in beroepen waarbij communicatie de sleutel is komt de methodiek het beste tot zijn recht. Vooral managers hebben veel baat bij de NLP training, omdat ze leren om een betere manager te worden. Managers hebben in de regel nauwelijks een klankbord. Zo is het lastig toetsen of hun skills als leidinggevende effectief zijn. En of ze wel op de juiste manier met het team communiceren.

Leerkrachten hebben ook ontzettend veel baat bij de NLP methodiek. Ze moeten een les in goede banen leiden, maar het gedrag van bepaalde leerlingen kan een lesprogramma behoorlijk in de war schoppen. Terwijl een verhitte discussie met een student kan leiden tot concentratieproblemen bij andere leerlingen. Als leerkracht wil je natuurlijk altijd de controle houden, maar autoritair gedrag werkt eerder averechts dan dat je er iets mee oplost. Door het volgen van NLP Amsterdam kun je het gedrag van leerlingen beter begrijpen en je kunt ook effectiever met ze communiceren.

De onderdelen van NLP Amsterdam

Met NLP Amsterdam leer je een groot aantal zaken. Die vooral betrekking hebben op effectiever communiceren en de persoonlijke ontwikkeling. De onderdelen van het lesprogramma nemen je stap voor stap mee door het proces om jouw eigen gedrag en dat van anderen te leren begrijpen, hoe je jezelf kunt inleven in de wereld van een ander en hoe je effectiever kunt communiceren. De zaken die je ontdekt kun je choqueren, maar het doel is ook om het na NLP Amsterdam het anders te doen dan dat je gewend bent. Je leert dan ook oude gewoontes te veranderen. Met als doel om een betere versie van jezelf te worden!

Ligt Amsterdam trouwens net iets te ver voor jou? Geen zorgen! De NLP Academie verzorgt gelukkig trainingen en cursussen voor NLP in Noord Holland en omstreken!

14 Comments

  1. Wow, awesome weblog layout! How lengthy have you ever been running a blog
    for? you make blogging look easy. The full look of your website
    is fantastic, as neatly as the content! You can see similar here ecommerce

Leave a Response