Tips

Renovatie tips voor de klusvrouwen onder ons! 

737views

Vallen de verfsnippers van de kozijnen af? Heb je schimmel op het plafond door het huis heen? En merk je dat je woning ontzettend veel energie verbruikt? Dan is het de hoogste tijd om het huis te renoveren! Een renovatieklus is om de zoveel tijd ontzettend belangrijk. Bij onvoldoende woningonderhoud kan je ervoor zorgen dat bepaalde aspecten worden afgeschreven. Voorkomen in dit geval altijd beter dan genezen om de levensduur van je stulpje te bewerkstelligen. Wij hebben voor de klusvrouwen onder ons die zelf het heft in eigen handen willen nemen een aantal essentiële tips genoteerd die van belang zijn bij het renoveren van je woning. Dus lees snel verder voor meer informatie! 

Maak een checklist! 

Zoals eerder benoemd zijn er altijd onderdelen die duidelijk zichtbaar zijn in en rondom je woning die aan vervangen toe zijn. Maar sommige dingen zijn helaas niet in een oogopslag zichtbaar. Denk onzichtbare gebreken aan je woning als: schimmel op zolder, lekkage misschien een insectenplaag of ander ongedierte. We adviseren je dus altijd om grondig het huis te inspecteren op allerlei gebreken die er wellicht zijn en hiervan een checklist te maken. Het is eigenlijk een soort woning audit. Tip! Let ook goed op het verduurzamen van je woning! Denk maar aan het plaatsen van zonnepanelen, isolatiemateriaal en een waterpomp. 

Visualisatie 

Zodra je alle aspecten van je woning hebt gecheckt is het van essentieel belang alle renovatieplannen visueel te maken. Dit kan aan de hand van (digitaal) schetsen. Het is namelijk niet slim om meteen zonder plan aan een renovatieklus te beginnen. Zorg er dus voor dat je goed weet wat je in de specifieke ruimte wil gaan ondernemen. Verder raden wij je aan alles goed op te meten. Het zou zonde zijn dat je een ruimte verkeerd inschat op oppervlakte waardoor je te veel of te weinig materiaal inkoopt voor het klusproject. 

Budget en uitvoering 

Nu je duidelijk in kaart hebt gebracht welke onderdelen van pas komen in het renovatieproject, is het van groot belang te kijken wat de investering in totaal gaat zijn. Maak een ruime schatting van alle uitgaven, want een renovatieproject kost altijd meer dan dat je initieel hebt ingeschat. Niemand wil zichzelf in de financiële problemen werken, dus denk goed na over je geld! Vervolgens is het belangrijk om naar de winkel te scheuren en bijvoorbeeld een nieuwe vloer, gereedschap of hout in te kopen! Houdt er dan rekening mee bij een keuze van een nieuwe vloer, je vaak een ondervloer voor laminaat en wellicht renovatieplinten nodig hebt. Veel succes!  

Leave a Response