Vrouwen

Tips voor meer werkplezier in je baan als verpleegkundige

Tips voor meer werkplezier in je baan als verpleegkundige
697views

Lange werkdagen, hoge werkdruk en een vrij laag salaris. Het leven van een verpleegkundige gaat niet altijd over rozen. Helaas sinds de coronavirus is er veel ontevredenheid ontstaan over het uitvoeren van de baan. Toch heb je er ook bewust voor gekozen om dit vak te studeren, waarschijnlijk omdat je er toch wel een passie voor hebt. Tijd dus om je liefde voor het voor het vak weer terug vinden en voortaan weer meer werkplezier uit je baan als verpleegkundige te halen. Weet je even niet zo goed meer hoe? Lees dan vooral even verder. 

Herinner jezelf eraan waarom je verpleegkundige wilde worden

Er is ooit een moment geweest dat je wakker werd en dacht “ik wil verpleegkundige worden”. Op dat moment zag je jezelf al helemaal lopen op je Sanita klompen en in je witte jas, en bracht dan een grote glimlach op je gezicht. Zit je er even doorheen? Denk dan eens terug aan dat moment. Wat maakte dat je ooit bedacht hebt om verpleegkunde te gaan studeren? Misschien vind je voldoening in het zorgen voor mensen? Of heb je grote interesse in de medische wereld? Wat het ook is, schrijf het op en blijf jezelf hier aan herinneren. Zo zul je snel je passie weer terugvinden wat ervoor zorgt dat jouw werk weer een stukje leuker wordt. 

Zorg voor een positieve werksfeer

Wanneer de werkdruk hoog is, zal dat al snel voor een hoop stress zorgen. Dit heeft invloed op de algehele werksfeer, en niet op een positieve manier. Zorg er dan ook samen met je collega’s voor dat jullie de positiviteit terugvinden. Stop met klagen en spreek samen af dat je elkaar erop aanspreekt als er te veel geklaagd wordt. Verder is het ook belangrijk om elkaar complimenten te geven en te blijven geven. Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat je weer waardering krijgt voor je werk en dat je weer met goede zin naar werk gaat. Jullie doen het samen als een team, dus zorg er ook samen voor dat de motivatie blijft en de sfeer zo positief mogelijk is. Dat maakt het wel zo leuk voor iedereen.

Ga in gesprek met je leidinggevende

Weet je echt niet meer waar je het werkplezier vandaan kan halen? Ga dan eens in gesprek met je leidinggevende. Leg uit wat je dwars zit en kijk of je daar samen een oplossing voor kan vinden. Misschien zit je wel niet helemaal op je plek op de afdeling, of er is er een patiënt die elke dag weer je werkplezier wegneemt. Het alleen er al even over hebben kan al een groot deel van het probleem oplossen. Zo zit het namelijk in ieder geval niet meer de hele tijd je in je hoofd. Vergeet dus niet dat praten altijd helpt en blijf zoeken naar oplossingen. Je zult merken dat je snel weer met plezier naar je werk gaat. 

69 Comments

Leave a Response