TipsVrouwen

Waarom inzetten op Digital Marketing?

Waarom inzetten op Digital Marketing_.v1
770views

Tegenwoordig hoor je de naam overal vallen. Maar wat houdt het eigenlijk in? Digital Marketing is een breed begrip. Het is het gebied van marketing dat alles regelt wat online te vinden is. Je bent dus eigenlijk bezig met het online reclame maken en verkoop van producten. Dit is tegenwoordig extra groot geworden sinds je reclames hebt op de platformen waar mensen de hele dag opzitten, zoals Instagram, Facebook en Youtube. Gelukkig beweegt de markt met de tijd mee. Kijk maar naar de snelle ontwikkeling van het 5G netwerk hier in Nederland.

Constante verandering

Digital Marketing is constant aan het veranderen. Trends veranderen namelijk ook altijd, en digital marketing moet altijd weten wat de nieuwste trends zijn, en daarop inspelen. Door data-analyse en de goedkope prijs van online adverteren, zijn bedrijven steeds enthousiaster geworden over digital marketing. Volgens LinkedIn zit de functie in de top 10 van de meeste open vacatures op dit moment.

Jouw ervaring

Natuurlijk is ervaring belangrijk als je solliciteert op zo’n baan. Maar tegenwoordig heb je allemaal websites en cursussen waar je heel simpel en makkelijk leert hoe je digital marketing kan aanpakken. Dit is ook erg makkelijk te combineren met de baan of studie die je nu al hebt. Als je bijvoorbeeld een lange treinreis hebt, en 5G internet, zou je zo’n hele cursus kunnen volgen op je reis naar en terug van werk of school.

E-mail en social media marketing

Twee grote namen in de digital marketing wereld. Je hebt het zelf waarschijnlijk ook wel gemerkt aan alle mails die je binnenkrijgt van bedrijven. Ze willen ook graag allemaal dat je je abonneert op de nieuwsbrief. Daarachter zit dus de digital marketing wereld. Ook de Instagram Ads die je tegenkomt tijdens het scrollen zijn gemaakt door iemand in dat vak. Dit soort werk is ook vrij simpel en makkelijk online te leren, maar heeft een grote invloed voor bedrijven.

Opkomst van 5G

De opkomst van digital marketing komt vooral door de opkomst van de snelheid van het internet. Zeker met door komst van 5G heeft digital marketing een echte boost gekregen. Dit is nog pas het begin. De technologieën die nu inzetbaar zijn, zijn erg nieuw. De innovatie rondom snellere internetverbinding gaat door. Door het 5G netwerk zijn er steeds ingewikkeldere verbindingen mogelijk. Denk maar aan operaties op afstand door een expert in zijn/haar gebied of een tattoo van een artiest die aan de andere kant van de wereld jouw arm voorziet van je nieuwste kunstwerk. De globalisering van de wereld wordt zo naar een nieuw level getild.

Waarom?

Doordat gebruik van digitale technologieën dus veel data afgeeft, die je vervolgens als bedrijf kan analyseren, is het makkelijk te weten wat een klant wilt. Ook zijn de kosten vrij laag voor een erg groot klantbereik. Je kunt ook makkelijk een bepaald soort klant targeten. Als je bijvoorbeeld weet dat de klant vaak zoekt op rode jurken, kun je een rode jurk aanbieden door een Instagram Ad te plaatsen. Ook het geografisch bereik is enorm, waar je vroeger alleen reclame kon maken in je eigen land, via landelijke zenders, kan dat nu over de hele wereld in een paar seconden.

Het is dus geen gek idee om na te denken over een baan in digital marketing. Zeker als je een goede verkoper bent en veel inlevingsvermogen hebt.

Leave a Response