Tips

Waarom een taxatie aan te raden is!

497views

Tegenwoordig zijn er verschillende redenen waarom wij een taxatie van ons huis moeten maken. Daar gaan we later in deze blog dieper op in. Maar het vinden van de juiste taxateur kan eveneens een hele klus zijn. Althans dat denk je, maar gelukkig hebben wij daar de oplossing voor. Lees hieronder snel verder!

Bouwdepot

Wil jij je woning verbouwen en daar een bouwdepot voor afsluiten? Dat kan! Hoogstwaarschijnlijk zal de hypotheekverstrekker eerst opnieuw een taxatie van de woning willen hebben. De taxatie zorgt ervoor of de gewenste bouwdepot mogelijk is. Je kan ervoor kiezen om de taxateur van de betreffende partij de accepteren. Maar je kan ook je eigen taxateur kiezen. Kies jij een taxateur voor de taxatie huis? Zorg dan dat alles opgeruimd is, waardoor de taxateur de beste taxatie kan maken.

Woning verkopen

Ga jij je woning verkopen dan wil je natuurlijk weten hoeveel je woning waard is. Een taxateur heeft de expertise om je woning op waarde te schatten van de huidige en lokale markt. 9 van de 10 keer is de taxateur een lokale taxateur, maar het is aan te raden om dat vooraf zeker te hebben. Een lokale taxateur weet wat er in de markt speelt. Maar dat is niet het enige. Je wilt je woning verkopen en niet buiten de boot vallen met de prijs van je woning van de buurt. Het schiet niet op als je jouw woning voor 100.000 euro duurder te koop zet.

Taxatietarieven

Vind je het lastig om een taxateur of een geschikte partij te vinden die bevoegd is in taxaties? Taxatietarieven.nl is de oplossing. Vind snel en eenvoudig een taxateur in je regio. Alle taxateurs zijn aangesloten bij verschillende organisaties, zoals NVM, VBO of VastgoedPRO en ze staan allemaal vermeld in het taxateursregister NVRT. Het lijkt vanzelfsprekend dat alle taxateurs dat zijn, maar in de praktijk is dat vaak niet zo. Let ook goed op of je taxateur beschikt over deze kenmerken. Heeft hij of zij dat niet dan kan de taxatie nietig worden verklaard en schiet je er alsnog weinig mee op. Iets wat je niet wilt in al zo’n spannende tijd.

1 Comment

  1. Wow, amazing blog layout! How lengthy have you ever
    been blogging for? you make running a blog look easy. The total look of
    your web site is excellent, let alone the content!
    You can see similar here ecommerce

Leave a Response