Body & Soul

Afvallen door te sporten, welke sporten zijn geschikt?

506views

Afvallen door te sporten, is voor vele mensen een doel, die ze jaarlijks stellen. Toch zijn er helaas veel mensen, die het alsnog niet volhouden. Maar waardoor komt het? En welke factoren zijn belangrijk wanneer je met sporten wilt afvallen? En welke sporten zijn hier allemaal geschikt voor? Sporten, is namelijk goed voor veel meer dingen, dan alleen afvallen. Het belang wordt niet altijd even goed gezien door de meeste mensen.

In deze blog gaan wij je helemaal bijpraten over de sporten, die geschikt zijn om je te laten afvallen. En welke rol voeding en andere zaken, daarin kunnen spelen.

Hieronder lees je meer over:

Afvallen door het sporten? Deze rol speelt voeding erin

Je wilt beter voor je lichaam gaan zorgen, dus je hebt besloten te willen afvallen door het sporten. Dat is ontzettend mooi doel! Alleen kom je er met extra bewegen nog steeds niet je zult je hele voedingspatroon moeten gaan aanpassen, dat kun je makkelijk door je aan eetschema’s te houden, of samen in conclaaf met een diëtist. Gezond eten zorgt namelijk voor extra bouwstenen, die je lichaam nodig heeft na een intensieve sportsessie in de gym.

Gezonder eten brengt namelijk zeker voor het sporten een aantal handige voordelen met zich mee. Om te beginnen, zul je het al direct aan je energielevel voelen in je lichaam. Zelfs wanneer je slanker wilt worden, is het uithongeren een absolute ‘No go’.

Zie het dan ook zo: een auto heeft brandstof nodig wanneer jij je lichaam gaat uitputten door het sporten. Heeft je lichaam, dus ook extra brandstof nodig om te herstellen. Je hoeft dus niet per se minder te eten, maar leg vooral de nadruk op meer groente en fruit.

Daarnaast zul je het ook in je concentratie kunnen terugvinden. Op het moment, dat jij van alle bouwstoffen, zoals eiwitten en gezonde vetten. Eiwitten zijn op hun beurt namelijk erg belangrijk in het aanmaken van neurotransmitters, die zorgen ervoor, dat deze bouwstof bij de hersenen terugkomt. Je concentratieboog kan hierdoor al erg gaan toenemen.

Verder zul je naast het afvallen door sporten, ook met voeding betere resultaten kunnen halen. Je kunt jezelf namelijk net een klein beetje extra geven, omdat jij juist wel die brandstoffen in je hebt.

Afvallen door het sporten? Kies voor deze sporten

Wanneer je wilt afvallen door het sporten heb je namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Veel mensen kiezen voor fitness. Dit kun je namelijk gemakkelijk combineren met cardio en krachttraining, daarnaast kun je het ook lekker in je eigentempo doen. Je hoeft dus met niemand rekening te houden, zodat je ook beter geconcentreerd blijft tijdens je workout. Wij raden je wel altijd om een goede mix tussen krachttraining en cardiotraining te blijven houden. Want weer je meer spieren gaat aanmaken, zul je ook sneller vet gaan verbranden. En dat laatste kun je na een hevige trainingssessie nog extra in gang gaan zetten met een cardiotraining als afsluiter.

Is naar de sportschool gaan niet helemaal jouw ding? Geen probleem je kunt ook prima afvallen door het sporten. Door bijvoorbeeld: mee te doen aan een bootcamp, hierin word je als groep volledig afgemat. Daarnaast kun je ook altijd gaan zwemmen, want met baanzwemmen gebruik je namelijk alle spieren in je lichaam. En je traint tegelijkertijd ook je conditie, dus je slaat eigenlijk 2 vliegen in één klap.

Andere sporten, die je zou kunnen beoefen is boksen, intervaltraining, hardlopen, yoga en crossfit.

Veel succes met behalen van jouw doelen!

Leave a Response