TipsVrouwen

De belangrijkste interieurtrends van 2022

Interieurtrends 2022
775views

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Met een nieuw jaar verschijnen er ook altijd weer heel veel nieuwe mogelijkheden en interieurtrends. Heb jij aan het begin van een nieuw jaar ook altijd zin om je interieur op z’n kop te zetten? Om een frisse start te maken en aan de slag te gaan met de nieuwste trends? Zeker gedurende de huidige pandemie hebben we geleerd dat een fijn thuis belangrijker dan ooit is. We zitten dan ook meer dan ooit aan huis gekluisterd. Daarom verdient je woning (en jij!) het om af en toe eens flink aangepakt te worden. Meer sfeer, meer warmte en meer gezelligheid. Dat zijn de belangrijkste voorwaarden voor dit jaar. Maar welke trends spelen dit jaar nu écht een belangrijke rol? Wat zijn de belangrijkste interieurtrends van 2022?

Multifunctionele inrichting

Een van de belangrijkste trends van dit jaar is toch wel het gebruik van multifunctionele meubels. Ruimtes worden dan ook op steeds meer verschillende manieren ingericht en toegepast voor diverse doeleinden. Dit wordt mede veroorzaakt door de coronacrisis. Wegens corona zijn we bijvoorbeeld meer vanuit huis gaan werken, waardoor de woonkamer en keuken veelal ook een werkruimte of studeerplek is geworden. Daardoor is er meer aandacht voor multifunctionele meubels, room dividers en praktische verlichting. Denk bijvoorbeeld aan dimbare hanglampen. Zo kunnen ze zowel voor sfeer als functionaliteit dienen.

Hanglamp

Verschillende stijlen en kleuren

Ook op het gebied van kleur is er weer heel veel nieuws te ontdekken. 2022 zal met name in het teken staan van twee verschillende stijlen, namelijk de Retro en Urban trend. Ofwel, we nemen allemaal een stapje terug in de tijd en duiken in de kleuren als terra, blauw, zwart-wit en okergeel. Vooral het iconische polkadot brengt menigeen in extase. Dit jaar kun je werkelijk alle kanten op. Van stoer, strak en grafisch tot zachte en ronde lijnen. Waar kies jij voor?

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst…

Duurzaamheid speelde de afgelopen jaren al een zeer grote rol, maar hier doen we in 2022 nog rustig een schepje bovenop. Als er iets goeds is wat is voortgekomen uit de huidige pandemie is dat duidelijk is geworden dat de wereld niet maakbaar is. We hebben niet altijd grip op de wereld, op de natuur. Hoe graag we dit ook zouden willen. Dat betekent dat we ook beter voor onszelf en deze wereld mogen zorgen. Gezonder eten, milieubewust leven, allemaal factoren die in 2022 een belangrijke rol zullen spelen. Deze trends zal ook steeds vaker worden teruggezien in de interieurs.

Deze trend is vooral duidelijk bij het aanbod van meubels. We kiezen steeds vaker voor meubels van duurzame materialen. Bij Sohome gaat de voorkeur uit naar duurzame houtsoorten, duurzaam geteeld leer, enzovoorts Beter voor het milieu, geen extra concessies voor jou, een mooi interieur én een goed gevoel. Wat wil je nog meer? 

Smart furniture

Smart furniture zullen een zeer belangrijke rol spelen het komende jaar. Mede door de huidige crisis. Doordat we vaker vanuit huis zijn gaan werken, zijn we genoodzaakt om slimme oplossingen te vinden voor enkele praktische problemen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van voldoende stopcontacten om je laptop op aan te sluiten of je telefoon op te laden. Dit wordt eenvoudig opgelost met een bank met extra usb-aansluiting. Smart furniture is helemaal van deze tijd en maakt thuiswerken én genieten nog toegankelijker. 

1 Comment

  1. Wow, fantastic blog structure! How long have you ever
    been blogging for? you made blogging look easy.
    The full glance of your web site is excellent, as smartly as the content material!

    You can see similar here ecommerce

Leave a Response