Tips

4 tips om extra comfort in huis te creëren

Schoorsteen
1.03Kviews

Wil je je huis winterklaar en gezelliger maken, maar weet je niet goed waar te beginnen? No worries: met deze 4 simpele en budgetvriendelijke tips is meer comfort in huis zó gepiept. Heb je een woning met een schoorsteen? Dan lees je ook waarom schoorsteenvegen een klus is die je dit seizoen niet mag overslaan.

Tip 1: Maak het knus rond je open haard

Het decoreren van je open haard of houtkachel kan nogal een uitdaging zijn. Het laatste wat je wil is dat er iets in de brand vliegt. Maar wat je wél prima kunt doen is de ruimte rondom de haard gezelliger maken. Creëer een knus hoekje door een schapenvacht of een zacht vloerkleed neer te leggen. En maak het jezelf extra gemakkelijk door je luie stoel van lekker veel kussens te voorzien. Leg decoraties en andere spullen altijd op veilige afstand van het vuur. En kies niet voor stoffen die makkelijk in de brand kunnen vliegen, zoals katoen, jute en viscose.

Schoorsteenvegen en je verzekering: schade aan je huis of spullen door rook of brand uit je schoorsteen? De schade wordt vaak alleen door je verzekering vergoed als je je schoorsteen goed hebt onderhouden. Laat je schoorsteen minimaal één keer per jaar vegen om veilig en onbezorgd te kunnen stoken.

Tip 2: Kies voor zachte accessoires

Hoe aaibaarder je woonkamer, hoe beter! Leg donzige kussens op je bank en zet daarnaast een mand vol warme plaids om ‘s avonds lekker onder te kruipen. Natuurlijk mag een zacht kleed ook niet ontbreken. Materialen zoals fluweel en teddy voelen hemels en zijn perfect voor een weekendje Netflixen en cocoonen.

Tip 3: Dim de lichten

Dit is dé tijd van het jaar om uit te pakken met sfeerverlichting. Dus haal je leukste kaarsen, theelichten en kandelaars maar uit de kasten! Zet ze niet alleen neer op je salontafel, eettafel en dressoir, maar gebruik ze ook om donkere en ongezellige hoekjes mee te verlichten. Zorg daarnaast dat je sfeerlampen warm en zacht licht geven. Kies voor peertjes met een kleurtemperatuur van niet meer dan 2700K.

Tip 4: Geef je woning een geurtje

Er is niks zo uitnodigend als een huis dat ruikt naar versgebakken appeltaart. Een huis met een prettig geurtje ruikt niet alleen fris maar prikkelt ook je zintuigen. Gelukkig kun je dit ook doen zonder elke dag een hele taart te bakken. Bijvoorbeeld door luxe geurkaarsen, wierook of een aroma diffuser in huis te halen. Of door zelf geurstokjes te maken. Van eucalyptus en kruidige musk tot witte bloesem en jasmijn: er zit geheid een geur tussen waar je helemaal gelukkig van wordt.

68 Comments

Leave a Response