Vrouwen

Zo maak je je woonkamer gezellig

769views

In de woonkamer ontvang je al je gasten. Ook brengen we er zelf veel tijd door. Daarom is het fijn om een woonkamer te hebben die gezelligheid uitstraalt. Op die manier laat je aan je gasten zien dat ze welkom zijn en dat er een warme sfeer in huis hangt. Maar hoe doe je dat?

Je woonkamer gezellig maken

Als je eens goed kijkt in je woonkamer, ben je toch ontevreden en wil je een gezelligere sfeer. Het lijkt nu wel erg koud en kil. Kies voor eens iets anders en maak je woonkamer gezellig.

Kies voor warme kleuren

Warme kleuren zorgen voor meer gezelligheid in de woonkamer. Je hoeft dus niet de hele indeling te veranderen of allerlei nieuwe meubels te kopen. Met een likje verf kun je de sfeer in de woonkamer al behoorlijk veranderen. Kies voor een warme kleur, zoals bijvoorbeeld bruintinten. Zo krijgt je woonkamer een landelijke uitstraling en wordt het meteen al een stuk gezelliger en knusser. Niet voor niets kent de gezellige Scandinavische stijl vooral bruine kleuren.

Lamp nachtkastje in de woonkamer?

Wie zegt dat de lamp op het nachtkastje niet in de woonkamer past? Zulke lampen geven vaak een warme kleur af, omdat die kleuren ervoor zorgen dat je slaperig wordt en daardoor niet meteen wakker bent. Zo’n lamp is dus ideaal om eens te gebruiken in de woonkamer, want ook op die manier kun je meer sfeer toevoegen.

Met een ornament steel je de show

Als je een gezellige woonkamer wilt, kies dan voor een mooi ornament. Een ornament is een blikvanger in de woonkamer. Deze kun je bijvoorbeeld voor het raam zetten, zodat iedereen buiten kan zien dat het gezellig is binnen. Zet je liever geen spullen voor het raam? Dan kun je er ook voor kiezen om een ornament op een bijzettafeltje in een hoek te zetten. Voor de symmetrie en consistentie in de woonkamer kun je eventueel twee dezelfde ornamenten gebruiken.

Harmonie is belangrijk

Als je allerlei meubels gaat vervangen, is het belangrijk dat de stijlen wel juist bij elkaar passen. Anders raakt de woonkamer buiten balans. Daarom is consistentie erg belangrijk. Denk daarom na over de stijl die je in de woonkamer wilt doorvoeren. Passen de kleuren wel bij elkaar? Je kunt eventueel gebruik maken van patronen die op elkaar aansluiten. Denk na over welke materialen je wilt gebruiken. Een groene tegen een paarse muur is wel modern, maar vaak niet erg gezellig. Zorg er daarom voor dat je niet werkt met verschillende kleurpaletten, maar dat je een accentkleur door de hele woonkamer terug laat komen.

1 Comment

  1. Wow, fantastic weblog format! How long have you ever been running a blog for?
    you make blogging look easy. The whole look of your site is magnificent, let alone the
    content material! You can see similar here sklep internetowy

Leave a Response