Tips

De Eifel, een bijzonder stukje natuur niet ver van huis

964views

Er zijn verspreid over Duitsland tal van verschillende omgevingen terug te vinden die een zeer sterke aantrekkingskracht uitoefenen op toeristen. Dat geldt zeker voor de Eifel. In principe wordt er naar deze streek vooral verwezen als zijnde de Duitse Vulkaaneifel. Helemaal een goed beeld van de werkelijkheid schetst deze benaming echter niet. We kunnen immers vooral spreken over vulkanische activiteiten en niet zozeer over vulkanen zelf. Dat gezegd hebbende doet dat eigenlijk geen enkele afbreuk aan het feit dat dit een bijzondere omgeving is die zeker de moeite waard is om te ontdekken. Overweeg jij ook om een vakantie te ondernemen naar deze regio? Dan zal je kunnen vaststellen dat de voorpret met onderstaand artikel alvast kan beginnen!

Ontdek het bijzondere landschap van de Eifel in Duitsland

Eeuwen geleden stond deze omgeving nog meer in de kijker omwille van haar intense vulkanische activiteit. Vooral de gevolgen van de talrijke gasontploffingen zijn hier nog steeds duidelijk te zien. Deze ontploffingen hebben zich niet in het minst geuit onder de vorm van de verschillende meren die hier aangetroffen kunnen worden. Het grootste meer in deze regio luistert naar de naam ‘Laacher See’. Het vulkanisme heeft er in deze regio ook voor gezorgd dat er koolzuur bronnen zijn ontstaan. Tijdens een bezoek aan een supermarkt in de Eifel is de kans dan ook ontzettend groot dat je er het bekende Gerolsteiner bruiswater zal aantreffen. Dit water is afkomstig uit het nabijgelegen Gerolstein. De Romeinse restanten die je in de buurt aantreft zijn het gevolg van de populariteit die het water genoot onder de Romeinen. Ook tegenwoordig kan je er dus nog altijd van genieten.

Eifel is ook een absolute aanrader voor cultuurliefhebbers

Wie denkt dat een vakantie doorbrengen in de Eifel alleen maar interessant is voor mensen die houden van de natuur komt bedrogen uit. Verspreid over deze omgeving zal je dan ook heel wat interessante culturele bezienswaardigheden terug kunnen vinden. Wat bijvoorbeeld te denken van de historische nederzettingen? Vooral de Eishöhlen of ijsgrotten van Birresborn zijn een absolute aanrader of eigenlijk zelfs een must om te bezoeken. Dit is sowieso één van de oudste historische nederzettingen in de buurt. Sowieso is Birresborn een leuke plaats om even weg van het massatoerisme te kunnen genieten van een prachtige stadswandeling.

De natuurlijke waterbron van Lindenquelle

De Eifel heeft dus zowel op vlak van natuur als cultuur heel wat moois voor haar bezoekers in petto. Eén van de locaties die je beslist niet over het hoofd mag zien is Lindenquelle. Hier is het mogelijk om van een natuurlijke waterbron te drinken. Voor het bijbehorende gebouw geldt dat er wordt gesteld dat ze bijna 200 jaar oud zou zijn. Echter moet het gezegd dat er in het recente verleden een zeer grondige renovatie van is gebeurd. De bron zelf werd voor het eerst beschreven tijdens de achttiende eeuw en is ondertussen dus reeds een behoorlijk aantal eeuwen oud. Wil jij ook graag een vakantie doorbrengen in de Eifel? Zorg er dan sowieso voor dat je op voorhand een lijstje maakt met alles wat je graag wil bezoeken. Je kan je op 27vakantiedagen.nl immers al snel verliezen in het ruime aanbod aan prachtige en interessante locaties om te bezoeken in deze omgeving.

Leave a Response