Vrouwen

De lekkerste zomerse vodka’s voor je op een rij!

lekkerste zomerse vodka’s
521views

Vodka. Je houdt ervan of niet. Traditionele vodka’s zijn over het algemeen vrij van geur en smaak. Maar wist je dat er ook fruitige zomerse variaties zijn? We nemen je mee in de diverse wereld van vodka. Wedden dat jij aan het eind van dit artikel zin hebt in een drankje?

Wat is vodka precies?

Vodka is een sterke, heldere alcoholische drank met een alcoholpercentage tussen de 35 en 70%. De drank bestaat uit twee ingrediënten: water en een grondstof die suiker of zetmeel bevat (dit kan bijvoorbeeld rogge, mais of aardappel zijn.) Bij de klassieke vodka’s worden verder geen smaakstoffen toegevoegd, daarom zit er weinig tot geen smaak aan.  

Er ontstaat nog wel eens verwarring over het verschil tussen wodka (dit zeggen de Polen) en vodka (dit zeggen de Russen), maar beiden zijn gewoon hetzelfde. Het is alleen de schrijfwijze en de uitspraak van het woord dat verschilt. Een leuk weetje: vodka betekent in het Russisch ‘watertje’. 

Waar komt vodka vandaan?

Komt vodka nu uit Rusland of uit Polen? Het antwoord op deze vraag staat ter discussie, beide landen claimen namelijk het drankje. Het is echter niet duidelijk door wie vodka voor het eerst werd gemaakt, dus laten we het maar in het midden houden.

Vodka met smaak

Zoals hierboven genoemd heeft vodka een vrij neutrale smaak, klinkt erg saai toch? Gelukkig bestaan er ook heerlijke vodka’s met (fruitige en kruidige) smaken. Wij zetten 3 heerlijke zomerse vodka’s voor je op een rij.

Grey Goose Vodka Orange

Aan deze vodka zijn, zoals je al verwacht, sinaasappelen toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een verfrissende, smaakvolle smaaksensatie. Naast dat deze vodka lekker puur te drinken is, kun je hem ook gebruiken voor het maken van zoete en fruitige cocktails. Heerlijk voor in de zomermaanden!

Belvedere Pink Grapefruit

Deze vodka is tot stand gekomen door 3,5 grapefruit per fles toe te voegen aan de originele Belvedere vodka. De zachte en rijke textuur van Belvedere wordt gecomplimenteerd door de levendige grapefruit, afkomstig uit Zuid-Amerika. Voor verfrissing is er daarnaast nog gember en citroenschil toegevoegd. De Belvedere Pink Grapefruit is een frisse, kruidige vodka met een aangename zachte finish.

Absolut Mango

Het merk Absolut heeft zich weten te onderscheiden door uitsluitend gebruik te maken van natuurlijke producten. Houd jij van mango? Dan is deze fruitige Vodka, op basis van rijpe mango’s, een aanrader. Wij waren verrast door de zachte geur en iets scherpere en volle smaak van deze vodka.

Heb jij al dorst gekregen?

Welke van deze zomerse vodka’s zou jij graag willen proberen? Wij zijn benieuwd!

Leave a Response