TipsVrouwen

4 ideeën voor spectaculaire kerst desserts

spectaculaire kerst desserts
983views

De feestdagen komen eraan, en het water loopt ons al in de mond als we denken aan al het lekkers dat weer op tafel zal staan. Het kerstdiner biedt een mooie kans om eens uit te pakken en je gasten goed in de watten te leggen. Maak jij dit jaar een kerstdiner voor je familie of vrienden? Vergeet dan niet om aandacht te besteden aan het dessert. Een kerst dessert is de piek op de kerstboom. In dit artikel geven we je inspiratie voor het maken van een feestelijk kerst dessert. Grote kans dat jij je gasten gaat verrassen met één van deze desserts!

1. Een winters tafereel op je bord

Bij het koude weer rond de kerstdagen past een heerlijk winters dessert. Eentje die niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook nog eens mooi presenteert. Een chocobombe is zo’n kerstknaller. De naam zegt het al: het is een grote halfronde bol van chocolade, die je kunt vullen met een mix van ijs, krentenbrood en gedroogd fruit. Zet ‘m op tafel en nodig je gasten uit om er een puntje van af te snijden.

2. Serveer het dessert feestelijk in een glaasje

Ben je niet zo’n held met het bakken van taarten of het maken van een fotogeniek dessert? We’ve got you covered! Een dessert in een glaasje presenteert altijd mooi en je kunt het zo feestelijk maken als je wilt. Plus, je kunt er alle kanten mee op. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke tiramisu in een glaasje, een fruitige panna cotta of witte chocolademousse. Met een cookie crunch als topping maak je dit kerstdessert in een glaasje helemaal af. Kies je na een zwaar hoofdgerecht liever voor een frisse variant, dan kun je je gasten een sgroppino voorschotelen. Deze combinatie van wodka, prosecco en sorbetijs is het ultieme feesttoetje.

3. Verras je gasten met een zoete kerstkrans

Een pavlova is het ultieme dessert voor kerst. Zo’n heerlijke kerstkrans van meringueschuim maak je met geklopt eiwit en suiker. Vervolgens versier je ‘m met room en vers fruit. Om het geheel nog feestelijker te maken kun je er sterretjesvuurwerk in prikken of er eetbare sterrensprinkles overheen strooien. Lekker toch?

4. Maak het af met friandises

Bij een compleet kerstdiner mogen friandises niet ontbreken. Dit zijn kleine zoete hapjes of gebakjes die je na het hoofdgerecht kunt serveren. Ze gaan vaak goed samen met een kopje koffie of thee. Friandises kun je kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is nog leuker! Maak bijvoorbeeld zelf chocoladetruffels, of de Braziliaanse variant hiervan: brigadeiros. Of wat dacht je van een echte Franse klassieker zoals de madeleine? Deze schelpvormige cakes vallen bij iedereen in de smaak!

Genoeg ideeën om helemaal mee los te gaan deze kerst. We wensen je vast een heerlijk kerstdiner toe met een fantastisch toetje voor je gasten!

86 Comments

Leave a Response