RelatiesTipsVrouwenzaken

De veilige klassieker: het condoom

De veilige klassieker- het condoom
1.81Kviews

Valentijn komt eraan, dus tijd om tijdens de lockdown nog eens lekker dicht bij elkaar te kruipen. Maak het gezellig, maar hou het veilig! Nog steeds de nummer 1 voor een veilige knuffelbeurt: het condoom. Iedereen is dan misschien wel bekend met het rubbertje, maar er zijn nog zoveel dingen over te vertellen. Lees hier welke soorten allemaal bestaan, hoe je ze best gebruikt en waar je ze kan verkrijgen.

Waaier aan rubbertjes

Een condoom is het meest bekende voorbehoedsmiddel onder de anticonceptiemethoden. Het is meestal gemaakt van latex en heeft de vorm van een dun rekbaar zakje dat over de penis wordt gerold voordat seks plaatsvindt, om zwangerschappen en SOA’s te voorkomen. Ze bestaan al eeuwen en tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten condooms, die aan alle mogelijke wensen kunnen voldoen. Zo heb je (ultra) dunne, (extra) dikke, latexvrije, vertragende, met noppen en ribbels, voor koppels, voor vrouwen, met verschillende smaakjes, in alle soorten en maten… condooms. Je kan het echt zo gek niet bedenken!

Zo gebruik je een condoom

Om het risico op scheuren of afglijden en SOA’s of zwangerschappen te vermijden, is het belangrijk dat je een condoom correct gebruikt. Check hierbij altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Gebruik nooit een condoom waarvan de datum reeds verstreken is. Kies een condoom met de juiste maat. Een condoom dat te klein is, gaat makkelijker scheuren en een te grote condoom kan daarentegen makkelijker afglijden. Bewaar je rubbertjes op een droge en koele plek. Die hoort dus bijvoorbeeld niet in je portemonnee of broekzak. Zorg bij het omdoen altijd voor voldoende ruimte bij het topje en houd het topje vast tussen duim en wijsvinger tijdens het afrollen. Hergebruik een condoom nooit, maar gooi die altijd weg. Bij vrijpartijen die langer dan 30 minuten duren, is het slim om een nieuwe condoom om te doen.

Waar kan je condooms kopen?

Don’t be shy! Of wel soms? Je hoeft helemaal niet verlegen te zijn wanneer je condooms nodig hebt. Het is de normaalste zaak van de wereld. Het is echter begrijpelijk als je dit toch liever niet fysiek doet bij je apotheek die jou heeft zien opgroeien. Daarom kan je online steeds veilig en discreet condooms kopen. Er is dus geen enkele reden om je aankoop uit te stellen!

69 Comments

Leave a Response