TipsVrouwenzaken

Een onvergetelijke kerst in 3 simpele stappen

Een onvergetelijke kerst in 3 simpele stappen
1.36Kviews

Vind jij de hype omtrent kerst ook altijd een beetje te ver gaan? Snap je zelf eigenlijk niet waar dat enthousiasme vandaan komt? Kijk je juist altijd op tegen het urenlang winkelen in te drukke winkelstraten voor het vinden van het juiste kerstcadeau? Praten met familieleden die je anders nooit ziet? Al die verplichte bezoekjes waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt? Dan hebben we goed nieuws! Met behulp van de volgende drie stappen ontdek jij namelijk waar iedereen altijd zo dol op. Met behulp van deze tips zullen de aanstaande feestdagen een echt feest worden.

1.      Je hoeft niets

Dit is de allereerste stap naar een fantastisch kerstfeest. Denk niet dat je van alles verplicht bent tijdens de feestdagen. Natuurlijk is het leuk om de familie te zien. Niets is echter verplicht. Als jij geen zin hebt in ellenlange bezoekjes en gesprekken met mensen waar je eigenlijk vrij weinig mee hebt, doe je dat dit jaar gewoon niet. Wel goed om dit ruim van tevoren te laten weten om scheve gezichten te voorkomen.

Je kunt het jezelf nóg makkelijker maken door lekker met je partner of vrienden op vakantie te gaan tijdens de feestdagen. Zoek een lekker warm land op of ga juist ergens op wintersport. Geen verplichtingen, gewoon lekker genieten. Jij creëert je eigen tradities. Als de verplichte bezoekjes daar niet bij horen, doe je dit niet. Na enkele jaren zullen de mensen om je heen niet beter weten.

2.      Begin op tijd met het verzamelen van cadeaus

Vier je het liever toch een beetje traditioneel met kerstcadeautjes onder de boom? Maar heb je een hekel aan alle stress die hier elk jaar weer bij komt kijken? Dan is het goed om dit jaar alvast vroeg de nodige voorbereidingen te treffen. Zorg er in elk geval voor dat je niet dat allerlaatste weekend voor de feestdagen naar de stad moet. Dat is vragen om extra stress. De winkelstraten zijn vol, de mensen een stuk minder gezellig en jij zal je daar helemaal niet prettig bij voelen. Begin daarom al rond oktober met het verzamelen van kerstcadeautjes. Dat scheelt een heleboel stress en maakt het financieel ook een stuk aantrekkelijker dan dat je straks in één keer alles tegelijkertijd moet kopen.

3.      Ga uit eten

Sta je elk jaar weer dagen te zwoegen in de keuken om de lekkerste hapjes te bereiden? Doe dit dan dit jaar niet. Je hoeft niet altijd hetzelfde te doen. Als iets niet werkt, zorg je ervoor dat dit het volgende feest anders gaat. Leer van je eerdere ‘fouten’. Kies er in plaats daarvan voor om je eens lekker te laten verwennen in een restaurant. Geen afwas en de lekkerste gerechten. Zorg er wel voor dat je op tijd begint met het reserveren van een tafeltje. Na twee jaar waarin er een lockdown was tijdens de feestdagen, is de kans groot dat dit jaar elk restaurant begin december al volgeboekt is. Wacht hier dus niet te lang mee om verzekerd te zijn van een plekje.

98 Comments

Leave a Response