Tips

Dit doet een bougie in een auto

Monteur
1.25Kviews

Veel onderdelen heb je vast wel eens van gehoord, en dat zijn dan ook vaak de onderdelen die zichtbaar zijn. Denk aan een stuur, autospiegels, de airco, de koppeling en de velgen. Maar een auto bestaat uit veel meer onderdelen, waarvan je waarschijnlijk over meer dan de helft nog nooit iets hebt gehoord. En dat terwijl ieder afzonderlijk partje wel degelijk een belangrijke rol vervult om jou veilig van A naar B te brengen. Een voorbeeld hier van is een bougie. Gelukkig gaan wij jou vertellen wat een bougie doet! 

Waar zit een bougie?

Een bougie klinkt je vast niet bekend in de oren, en dit is dan ook zeker niet gek. De bougie maakt deel uit van het ontstekingssysteem van een benzinemotor. De voornaamste taak is dan ook het op gang krijgen van het ontstekingssysteem. Als er geen bougie in de motor zit dan is het onmogelijk om de benzine in de cilinder van de motor te krijgen. Je raad het vast al; zonder bougie werkt de auto niet. En logisch is dit wel, want als de auto zonder dit onderdeel zou werken zou het onderdeel natuurlijk geen functie hebben. Onderdelen dienen dan ook niet als decoratie. Het kan dan ook zomaar zijn dat je auto niet 1 maar meerdere bougies in de auto heeft, maar dit hangt weer af aan de cilinders.

Waar een bougie voor dient

De voornaamste taak van de bougie is het afgeven van vonken, waardoor de motor gaat ontbranden. Doordat er vonken komen ontstaat er een ontbranding van het lucht-brandstofmengsel. En dit gaat ontzettend snel, denk aan duizenden vonken per minuut. Zoals eerder gezegd is de bougie een onderdeel wat in de auto zit. En zoals je wel weet is het mogelijk dat elk onderdeel een keer aan vervangen toe is, omdat het versleten is. Zo ook met de bougie. Een versleten bougie kan je herkennen aan het haperen van de ontsteking, heel onrustig draaien en een uitval van de cilinder. Het nadeel is wel, dat je pas kan zien of de bougie aan vervangen toe is als die uit de auto is gehaald.

Een bougie vervangen

Als je merkt dat een cilinder uit valt, kan het dus zijn dat de bougie versleten is. Gelukkig hoeft het bij MijnAutoOnderdelen.nl niet zoveel te kosten. Het is namelijk mogelijk om bij deze partij bougies aan te schaffen die 40% goedkoper zijn dan bij andere partijen. Wil je weten hoe dit kan? Neem dan eens een kijkje op de website van deze partij.

Leave a Response