KledingTipsVrouwenVrouwenzaken

Zo kies je de perfecte jeans uit

Zo kies je de perfecte jeans uit
1.91Kviews

Jeans passen overal bij. Daarom kan je ze dus ook altijd aan. Al is het natuurlijk zoals je weet wel zo dat de ene jeans de andere niet is. Er zijn modellen die net wat beter zitten dan andere. Ook zijn er modellen die totaal niet bij je passen, hoe goed ze ook zitten. Daarom is het wel zo handig om te weten hoe je nu het perfecte model kunt vinden. Daarom vind je hier een aantal belangrijke tips om hierbij te gebruiken.

Maak onderscheid in de vormen

Er zijn veel verschillende soorten jeans. Sommige soorten passen gewoon niet bij je. Ben je het type dat heel goed in skinny jeans past? Dan ben je blij wanneer je hier veel modellen van ziet verschijnen in de rekken. Is dit echter juist niet jouw ding? Dan ben je blij wanneer ze weer uit de mode raken. Het is belangrijk om niet iedere keer toch weer opnieuw te testen of het je nu wel staat. Onthoud welke modellen voor jou goed werken en houd je hieraan.

Houd je garderobe in het oog

Het kiezen van een jeans staat nooit op zich. Denk er bijvoorbeeld over na wat je allemaal in je kledingkast hebt hangen. En welke items zitten er allemaal nog in je lade vol accessoires? Wanneer je direct al een aantal leuke combinaties weet te maken, dan is dat natuurlijk een voordeel voor de jeans die je op dat moment aan het passen bent. Wanneer je iets geheel nieuws koopt, moet je ook weet allerlei andere dingen kopen. Past dit wel in je budget?

Houd je zelf niet voor de gek

Het is belangrijk om jezelf niet voor de gek te houden. Je hebt de juiste maat nodig. Koop de jeans niet te klein omdat je denkt dat je je moet schamen. Koop ze echter ook niet te groot. Dat ziet er natuurlijk ook niet uit. Het is dus belangrijk dat je er de tijd voor neemt om de broeken goed te passen. Alleen wanneer ze echt optimaal zitten, zijn ze voor jou de juiste. Is dit niet zo? Hang ze dan gewoon terug.


Gebruik jeans in je voordeel

Wie slim is kan jeans ook in haar voordeel gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld voor een hoge taille kiezen. Daarmee kan je je figuur een beetje beïnvloeden. Zonder dat het ongemakkelijk gaat zitten. Dat is wel zo fijn. Het is zelfs een reden waarom de broeken met de hoge taille toch maar nooit uit de mode lijken te raken. Ook voor jou kan dit dus een goed idee zijn om je net wat beter over jezelf te gaan voelen in de kleren die je draagt.


Let op de vele kleuren

Zoals al eerder aangehaald is de ene jeans de andere niet. Dat is ook goed te zien aan de manier waarop er met kleuren wordt omgegaan door designers. Dat kan soms zelfs het geval zijn als het om de echte blauwe kleur van jeans gaat. De ene designer is daarin niet hetzelfde als de andere. Bedenk je ook dat dit al snel een effect op je uitstraling kan hebben. Het is dan dus ook van belang om je daarop te richten. Zorg dat je altijd de mooie kleuren draagt die goed bij jou passen.

Neem iemand mee bij het shoppen

Ga niet alleen op je eigen oordeel af. Het is altijd goed om iemand mee te nemen als je gaat shoppen. Niet alleen om te bepalen wat niet goed staat, maar vooral ook om te bepalen wat juist wel heel goed staat. Dit kan wel heel veel verschil maken. Een goede vriendin die een scherp oog heeft voor wat staat en wat niet staat kan jou behoeden voor grote fouten. Zowel als het gaat om de verkeerde aankoop, als wanneer het gaat om te snel terughangen. Dit kan dus heel veel waarde voor je hebben.

Het oog van de kenner

Heb je even niemand om mee te nemen tijdens het shoppen? Pas dan jeans en vraag de kenner wat die ervan vindt. Er is in de winkel altijd wel personeel die je hierbij kan helpen. Dat maakt het dus ook nog altijd slim om voor de winkel te kiezen en niet altijd alleen maar je favoriete webshops af te gaan en daar alles te bestellen wat je tegenkomt. Wanneer je een tweede oordeel van een bekende of expert hebt, kan je veel beter bepalen wat allemaal precies bij je past en wat juist niet staat.

Leave a Response