Tips

Handgemaakte keuken op maat laten maken

382views

Je zoektocht naar een nieuwe keuken, is inmiddels begonnen. Maar waar moet je aan beginnen? Kies je voor een doorsnee keuken bij een woonboulevard? Of kies je toch voor een handgemaakte keuken op maat? Je hebt namelijk ontzettend veel aanbod, waardoor je door de bomen haast het bos niet meer ziet.

Maar wat is een keuken op maat? En waarom zou je daar voor kiezen? Op die vragen gaan wij in deze blog een antwoord op maat proberen te geven.

Hieronder lees je er meer over:

Wat is een handgemaakte keuken?

Een handgemaakte keuken op maat, is simpelweg een keuken, die volledig passend is gemaakt voor jouw woning. Het is dus absoluut geen keuken, die zomaar uit een boekje komt bij een willekeurige keukenboer op de woningboulevard. Je mag namelijk veel meer verwachten, dan enkel en alleen een standaardkeuken. Waarbij het nog maar de vraag is hoeveel je daadwerkelijk kwijt gaat zijn. En of alles wat je in het boekje zit, dan ook daadwerkelijk is inbegrepen bij de prijs in het keukenboek. En waar het nog maar de vraag is of het gaat passen binnen jouw huisstijl en de beschikbare ruimte.

Kies je voor een handgemaakte keuken op maat? Dan wordt er vanaf het eerste moment met je meegekeken naar jouw wensen en voorkeuren. Van tevoren, is het wel belangrijk om goed de maten op te meten.

Bij een nieuwbouw woning, is dit vaak wat makkelijker, dan bij een oude-woning. In nieuwere huizen zijn de muren en plafond vaak recht, dat kun je gemakkelijk de maten opmeten. Bij een oud huis heb je vaak te maken met lastige hoeken, etc. Wat het al lastiger gemaakt om alles nauwkeuring te kunnen opmeten.

Laat staan het plaatsen van een standaardkeuken, waar met jouw woonsituatie geen rekening is gehouden. Dit is bij een maatwerkkeuken juist wel het geval, zodat het echt passend is binnen jouw huis.

Voordelen van een handgemaakte keuken op maat

Zoals we hierboven misschien al een beetje hebben verklapt, is een handgemaakte keuken op maat, dan ook écht volledig op maat. Wat je dus bij een doorsnee keuken niet zult zien. Hier is geen rekening met jouw woning. Verder heb je bij het gehele proces vanaf het eerste moment volledig de regie over het ontwerpproces. Wil je bijvoorbeeld: een bepaald soort materiaal gebruiken? Om de kosten wat meer te drukken? Dan heb je hierin volledig de vrijehand een keuken op maat hoeft geen duizenden euro’s te kosten. Je kunt ook prima een budget keuken op maat laten maken door jouw keukenbouwer.

Daarnaast kun je het qua styling, ook in zijn geheel passend laten maken voor jouw huis. Wil je een wat moderne stijl? Of juist een industriële look? Dat kan allemaal! En dit geldt eveneens voor de apparatuur, aangezien alles passend kan worden gemaakt in jouw keuken.

Je kunt met een keuken op maat, daarom je woning optimaal benutten en dat ook nog eens volledig in je eigenstijl. Waar wacht je nog op? Is jouw nieuwe keuken straks ook een op handgemaakte keuken op maat?

Leave a Response