Tips

Make-up tips en het reinigen van je huid

1.03Kviews

De laatste tijd komen er steeds meer en meer nieuwe aparte trucjes om een mooie look te creëren met  make-up. De tips mode trends van girlstyle.nl kunnen dan goed uitkomen. Het is handig om de basis goed te gebruiken, zo krijg jij jou make-up zeker goed ! En dit doe je natuurlijk door eerst je gezicht goed te verzorgen voordat je make-up aanbrengt, en door de juiste kwasten te gebruiken. Als je op internet kijkt zie je heel veel verschillende merken die weer heel veel producten hebben, maar wat is nou goed voor jou huid ? Welke foundation kan je het  beste aanschaffen als je een full coverage wilt ? En wat is nou handig om te doen als je een droge huid  hebt ? Maak je maar geen zorgen, hopelijk worden al je vragen hieronder beantwoord en kan je met een gerust hart straks jezelf heel mooi opmaken.

ik weet niet welke huidtype ik heb, welke huidtype zou ik kunnen hebben? Nou er zijn vijf soorten huidtypes die jij eventueel zou kunnen hebben en dat zijn

 1. Een gevoelige huid. Je huid raakt sneller geïrriteerd door sommige producten dan een normale huid. Daarom is het verstandiger voor je om producten te gebruiken die parfumvrij zijn of die speciaal zijn gemaakt voor mensen met een gevoelige huid. Op sommige verpakkingen zie je ook wel staan : geschikt voor een gevoelige huid. Dus lees de verpakking goed en smeer des noods een klein beetje crème achter je oor, als je huid geïrriteerd raakt dan weet je dat het niet geschikt is voor je. aloë vera zou eventueel een goede optie kunnen zijn voor je.
 2. Een vette huid. Je huid glanst best wel veel, tenminste meer dan bij mensen met een normale huid. De poriën van je gezicht zijn hier wat grover. Als je een vette huid hebt houdt het in dat je huid snel talg aanmaakt, het nadeel is wel dat je sneller kans maakt op puistjes. Je  moet hierbij zeker geen zeer uitdrogende of sterke ingrediënten gebruiken om de vettigheid te minderen, want door zulke producten te gebruiken wordt het alleen maar erger. Het is verstandig om zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken, soms kan je ook wel kijken naar de verpakking of het product testen. Sommige producten zijn heel vettig dan weet je al dat het niet de geschikte product is voor je.
 3. Een gecombineerde huid. Je hebt droge en vettige plekken op verschillende delen van je huid. Hierbij zijn de wangen meestal droog maar de t-zone van je gezicht is meestal dus wat vettiger.
 4. Een droge huid. Een droge huid heeft sneller kans om helaas rimpels te krijgen. Het kan zijn dat je huid doffe plekken heeft en wat schilfertjes. Hierbij is het belangrijk om een vocht inbrengende crème te gebruiken.
 5. Een normale huid. Als je een normale huid hebt dan heb je eigenlijk geen bijzonderheden, dus geen huidirritatie, rode vlekken. Mensen met een normale huid hebben een egale teint.


Meer sporten voor een goede doorbloeding en een strakke huid

Een andere manier om je huid strak te houden is een goede doorbloeding. Dit doe je door te sporten, dan gaat je hart sneller kloppen en wordt het bloed goed door je lichaam gepompt. Dit is gezond en zorgt ook voor meer spieren en een strakkere huid. Als je gaat sporten gebruik dan bijvoorbeeld een trainingsschema van trainingsschema.com. Dat kun je helemaal naar wens samenstellen rekening houdend met jouw agenda en tijden. Dat is een stok achter de deur die er ook echt voor zorgt dat je gaat sporten.

Hoe kan ik het beste mijn gezicht reinigen?

reinigen betekend eigenlijk schoonmaken. En het schoonmaken van je gezicht is best wel belangrijk, voordat je make-up aanbrengt maar ook altijd eigenlijk. Het schoonmaken van je gezicht houdt ook niet in dat je het alleen gaat wassen met lauw water, het is juist slecht om je gezicht te vaak te wassen (was je gezicht niet meer dan 2x per dag). Je gezicht kan uitdrogen als je het te vaak wast, vooral als je het met zeep wast. Als je wilt dat je gezicht mooi egale en hydraterend blijft dan moet je veel water drinken, het liefst 2 liter water per dag zo merk je pas echt dat je gezicht heel schoon en egaal wordt! De volgende stappen zou je kunnen volgen voor het schoonmaken

 • Was je handen of maak ze schoon met een desinfectans gel
 • Pak twee wattenschijfjes en dep er wat tonic op
 • Masseer nu je gezicht met die twee wattenschijfjes
 • Als je daarmee klaar bent, kan je een crème smeren dat geschikt is voor je gezicht
 • Smeer daarna je lippen in met een lip crème
 • Je zou eventueel als je erge wallen hebt, een ijsblokje onder je ogen kunnen smeren. Dit is fijn voor je gezicht omdat de koude ijsblokje ervoor zorgt dat de bloedcirculatie stimuleert waardoor je dus weer een mooie roze goed krijgt, en je wallen worden minder !

69 Comments

Leave a Response