Tips

Ray-Ban zonnebril kopen, hier moet je op letten

rayban
857views

Een Ray-Ban zonnebril is al jarenlang een populair merk zonnebrillen. Een van de meest verkochte modellen is een piloten zonnebril van dit merk. Je hebt ze in allerlei kleuren, van donkergroen, messing tot zwart of zilver. Ray-Ban zonnebrillen zijn alleen niet de meest goedkoopste zonnebrillen. Ga jij een zonnebril van dit merk aanschaffen dan wil je zeker weten dat dit model goed bij je gezicht past en het de juiste maat is. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van deze zonnebril?

Welke maat heb je nodig?

Naast het uitzoeken van een montuur wat jou goed staat is bij het uitzoeken van een Ray-Ban zonnebril is de maat belangrijk. Vaak kan je namelijk kiezen uit meerder maten. Hoe wordt de maat dan bepaald? Dat hangt af van twee factoren, de breedte van de neusbrug en het formaat van de glazen. Over het algemeen varieert de maat van breedte van de neusbrug tussen de 14 en de 16 mm. In een winkel kun je vaak passen welke maat het lekkerste zit en beste aansluit op je neus. Bij Ray-Ban zonnebrillen heb je de keuze uit 2 of 3 wisselende glasmaten Dat kan per soort Ray-Ban zonnebril verschillen. Daarnaast heeft Ray-Ban zonnebril verschillende breedtes.

Welke breedte zonnebril heb ik nodig?
Zoals gezegd brengt Ray-Ban vaak 2 of 3 breedtes per variant zonnebril op de markt. Nu denk je misschien, ik meet de breedte van mijn gezicht op en weet welke breedte ik nodig hebt. Die vlieger gaat helaas niet op. De maten die per verschillende model Ray-Ban zonnebril worden gegeven, zijn namelijk geen horizontale maten van de glazen maar diagonale. Je kunt daarom beter de vorm van je gezicht als uitgangspunt nemen. Zo is vaak de kleinste breedte geschikt voor vrouwen of heren met een klein en smal gezicht. De middelste maat is geschikt voor dames met een iets breder gezicht of voor heren die een smal gezicht hebben. De laatste maat, de grootste breedte, is geschikt voor zowel dames als heren met een breed gezicht. Let wel op dat de maat per model verschillend kan zijn. Bij de pilotenbril loopt namelijk het glas over de gehele breedte van de bril. Daarbij is de kleinste maat geschikt voor dames met een slim gezicht, terwijl diezelfde maat bij een ander Ray-Ban model geschikt is voor een dame met een breder gezicht.

Een Ray-Ban zonnebril kopen
Weet je welke maat en breedte je nodig hebt? Dan kun je een Ray-Ban zonnebril gaan aanschaffen. Dit kun je in een winkel doen, maar ook online. Het voordeel van online shoppen is dat je wellicht de zonnebril met een aantrekkelijke korting kan kopen. Zo heb je daarna nog wel geld over voor een drankje op het terras. Kan je direct mooi gaan flaneren met je nieuwe zonnebril.

Leave a Response