Tips

Overwin het einde van een relatie met therapie

relatie
923views

Het einde van een relatie verwerken is geen gemakkelijke taak. Alles herinnert je aan je ex, van de muziek die jullie samen draaiden, de plaatsen waar je vroeger kwam, de geur van parfum en zo valt er een heel lijstje te maken. 

De routine verandert volledig: de series die je vroeger samen keek, de gezins lunches en de hele dynamiek van een gemeenschappelijk leven. Het beëindigen van een relatie of het einde van een huwelijk zijn nooit eenvoudige processen.

Weten hoe je moet omgaan met het einde van een relatie is essentieel om dit moment zo leerzaam mogelijk te maken, Arent Muller kan je daarbij helpen!

Werken aan je zelfkennis

Wanneer wij betrokken raken bij een andere persoon, versmelt ons zelf met de essentie van de ander, zodat wanneer wij verhuizen en niet langer met hem samenleven, een gevoel van verlies normaal is. Psychologie helpt om de essentie te redden en te werken aan persoonlijke transformatie.

“Wie ben ik zonder die persoon die vroeger deel van mij uitmaakte?” Je heel voelen, zelfs alleen, is een van de grootste lessen die therapie je zal proberen te leren. De waarheid is dat veel mensen een relatie aangaan met de bedoeling zich compleet te voelen, alsof geluk volledig van de ander afhangt, en dat is verkeerd. We moeten ons eerst alleen compleet voelen voordat we ons compleet kunnen voelen met een ander.

Psychologie leert technieken om met gevoelens om te gaan en alle schade die psychologisch is aangericht weer op te bouwen.

Hetzij door cognitieve gedragstherapie, die zich zal richten op het heden en methoden om gedrag te veranderen, of met psychoanalyse, die zich richt op de beweegredenen, het verleden en de geschiedenis van de patiënt om te begrijpen hoe de patiënt is gevormd. Psychologie is het beste wapen tegen de geesten die de geest en het hart plagen.

Het beëindigen van een relatie kan voor veel mensen het einde van de wereld betekenen, maar dat hoeft niet zo te zijn! Met een psycholoog of therapeut zal al het lijden worden begrepen,en langzaam, opgelost worden en dan blijven de herinneringen. Liefde is immers een goede zaak, maar zelfliefde is nog beter om het einde van een relatie of huwelijk te boven te komen!

Leave a Response