Tips

Ik ga op reis en neem mee …

reiskleding
919views

Do’s en don’ts voor reizen in stijl

In deel 2 van ‘Ik ga op reis en neem mee …’ lees je welke essentials je mee moet nemen op een strand- en backpackvakantie.

De strandvakantie

Locatie

Ibiza, Miami, Bali

Situatie

Tijdens een strandvakantie is het in principe de bedoeling dat je de hele dag op een bedje op het strand ligt en daar niet meer vanaf komt totdat ’s avonds de beachparty begint. Veel heb je dus niet nodig, maar je bent een fashion lover of je bent het niet en dus is zelfs op het strand de nodige afwisseling gewenst.

Stijl

Hawaii chic

Kleding outfit voor in tropische bestemmingen

Meenemen

meerdere zwembroeken in verschillende kleuren en vrolijke, maar stijlvolle prints; de trend deze zomer zijn wijdvallende zwembroeken die tot halverwege je bovenbeen komen, dus redelijke kort modellen!

meerdere tanktops die met je zwembroeken matchen, zodat je je ’s avonds niet hoeft om te kleden en zo door kunt naar een strandfeest

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-ondergoed 

meerdere flipflops, uiteraard ook voor de afwisseling

Thuislaten

strakke Speedo’s

surfstyle zwembroeken tot over de knie

fake zonnebril

De backpackvakantie

Locatie

Thailand, Costa Rica,

Situatie

Je gaat een maand of langer backpacken door warme, minder rijke landen, zult vaker bij simpele straattentjes je streetfood scoren (geen dresscode aanwezig) en luxe resorts maken plaats voor kleine hostels. Je trekt van plaats naar plaats en zult zo nu en dan een flink stuk met je backpack lopen sjouwen of een coole trekking maken door de bergen. Comfort staat voorop, maar dat betekent niet dat je al je fashionregels overboord hoeft te gooien.

Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed 

Stijl

Nomad chic

Meenemen

coole canvas rugtas (daar is ‘ie weer) voor overdag

(stevige) sneakers zijn voldoende voor een flinke wandeltocht

meerdere comfortabele (jeans)shorts

meerdere t-shirts (om verbrande schouders te voorkomen)

handgemaakte armbandjes en kettingen gescoord op de lokale markt

wit linnen overhemd, voor als het afkoelt of juist om de warmte tegen te houden

Thuislaten

je dure horloge, niet alleen omdat de kans groter is dat ‘ie gejat kan worden in een armer land, maar ook uit respect voor de (arme) lokale bevolking

wederom die afritsbare broek met handige zaak (daarvoor heb je een rugtas)

professionele wandelschoenen

Dan nog een laatste opmerking. Waar je ook heen gaat en wat je ook bezoekt, of het nu een tempel in India, een kathedraal in Milaan of een moskee in Istanbul is, houd altijd rekening met de religieuze kledingvoorschriften en respecteer deze. Blote schouders en knieën zijn vaak niet toegestaan. Bedenk dus van tevoren goed wat je plannen voor die dag zijn om fashionflaters met geleende omslagdoeken etc. te voorkomen.

Leave a Response