Tips

Samenstellen keuken voor een ideale indeling

1.11Kviews

Bij het samenstellen keuken heb je ontzettend veel vrijheid. Zo kies je zelf de indeling van de keuken. Ga je voor een rechte keuken of een L-vormige keuken? Wanneer je veel ruimte hebt om jouw droomkeuken te maken kun je ook zelf bepalen hoe groot jouw aanrechtblad gaat worden en hoeveel kasten je in de keuken wilt laten plaatsen. Het voordeel van het zelf samenstellen keuken is dat de keuken precies gaat worden zoals jij dat wil. Merk je nu dat je te weinig kastruimte hebt of niet genoeg ruimte hebt op het aanrecht? Dan kun je hier rekening mee houden bij het ontwerp van je nieuwe keuken. Zo creëer je een keuken die je niet alleen heel mooi vindt, maar die ook nog eens praktisch en functioneel is.

Samenstellen keuken: hoe gaat dat in zijn werking

Je hebt diverse mogelijkheden voor het samenstellen keuken. Zo kun je online aan de slag met diverse 3D ontwerptools waarin je eenvoudig jouw droomkeuken kunt ontwerpen. Hierin gebruik je de afmetingen van je keuken en deel je hem naar smaak in. Een andere mogelijkheid is om met een ontwerp rond de tafel te zitten om alle mogelijkheden door te nemen. Ook kun je kiezen voor een bestaande keuken of zelfs een showroommodel. Door deze keukens naar smaak aan te passen kun je alsnog zelf kiezen voor het samenstellen keuken naar jouw smaak en wensen.

Laat een kenner met je meedenken

Zelf online je keuken samenstellen is ontzettend leuk om te doen. Je krijgt direct een beeld van wat je mooi vindt en wat werkt qua indeling en wat totaal niet. Zo kun je al een beetje visualiseren hoe jouw nieuwe droomkeuken eruit zal komen te zien. Een tip is om een kenner met het ontwerp mee te laten kijken. Het samenstellen keuken dient namelijk goed uitgevoerd te worden om er zo voor te zorgen dat alles op de juiste plek staat en alles naar wens werkt. Denk hierbij aan de plaatsing van de stopcontacten en de leidingen in de muren. Waar zijn de ramen en deuren geplaatst en worden deze niet geblokkeerd door kastjes of het aanrecht? Door een kenner mee te laten kijken weet je zeker dat aan alles is gedacht. Ook kunnen ze met jou meedenken over de mogelijkheden. Hierdoor kunnen ze met ideeën komen waaraan jij niet had gedacht.

Tips om geld te besparen op jouw samengestelde keuken

Het samenstellen keuken kan meer kosten met zich meebrengen dan een showroom keuken. Om toch wat geld te besparen op je zelf samengestelde keuken kun je rekening houden met de materialen waar je voor kiest. Zo zit er een groot verschil in prijs wanneer je kiest voor een marmeren aanrechtblad of een kunststof aanrechtblad. Ook kun je B-merken kiezen voor de apparatuur in de keuken. Deze werken in de meeste gevallen net zo goed maar je betaalt hierbij niet voor de naam. Ook het materiaal van de keukenkastjes kan flink schelen in de portemonnee. Zo kun je als voordelige optie kiezen voor kunststof frontjes voor de kastjes.

69 Comments

Leave a Response