Tips

Beton cire, hoe interessant is dit materiaal in de praktijk?

1.14Kviews

Wanneer je met het idee speelt om een naadloze vloer te realiseren in je woning zal het meteen duidelijk worden dat er daarvoor vandaag de dag op de markt een aantal verschillende mogelijkheden voor bestaan. Eén van de mogelijkheden waar je gebruik van kan maken is het zogenaamde beton cire van www.g-vloeren.nl/beton-cire/. Het gaat hierbij om een materiaal dat het karakter van een betonvloer weet te realiseren. Dit echter wel zonder dat je daarbij rekening moet houden met de standaard vrij aanzienlijke kosten die aan een dergelijke vloer zijn verbonden. In ieder geval, stel jij jezelf ook de vraag hoe interessant dit type materiaal voor jouw vloer kan zijn? Blijf dan zeker verder lezen!

Wat moet je weten over beton cire?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat beton cire nu eigenlijk precies is. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat het een betonlook afwerkingslaag betreft. Ze bestaat in de praktijk uit een combinatie van cement, hars, zogenaamde toeslagstoffen evenals pigmentpoeder. Het is mogelijk om verschillende oppervlakken van een afwerkingslaag te voorzien. Denk hierbij om te beginnen aan een plafond, maar wat bovendien ook te denken van wanden evenals aanrechten? Voor heel wat mensen geldt dat ze stevig fan zijn van betonlook. Dit gezegd hebbende blijken zeer in de praktijk vaak niet in te slagen om bijvoorbeeld een echte betonvloer te kunnen realiseren. In dat geval zou de keuze voor het toepassen van beton cire zeer interessant kunnen zijn.

Wat maakt dit materiaal in de praktijk zo interessant?

Dat beton cire tegenwoordig zoveel interessante voordelen kent hoeft allerminst te verbazen. Het moet dan ook gezegd dat je erbij kan rekenen op een groot aantal niet onaanzienlijke voordelen. Denk hierbij in eerste instantie aan het feit dat je ook met behulp van dit materiaal uitstekend een naadloze vloer kan creëren. Dit heeft als gevolg dat je vloer niet alleen zeer comfortabel wordt om overheen te lopen, daarnaast zal je ze ook nog eens eenvoudig schoon kunnen maken. Het reinigen van een vloer met naden of voegen staat er dan ook in de praktijk met recht en rede om bekend een behoorlijk stuk lastiger te zijn. Tot slot zal je eveneens kunnen vaststellen dat de toplaag die op deze manier kan worden gerealiseerd ontzettend solide. Betoncire vloeren zijn dan ook niet alleen waterdicht, maar ook olie- en krasbestendig. Ook het feit dat ze geschikt is voor zo goed als elk type ondergrond zorgt ervoor dat de keuze voor deze vloer in de praktijk voor velen snel kan zijn gemaakt.

Beton cire, ook voor jou het overwegen waard

Beton cire kent duidelijk heel wat interessante voordelen. Het hoeft dan ook eigenlijk in het geheel niet te verbazen dat veel mensen er tegenwoordig zelfs de voorkeur aan geven boven bijvoorbeeld de realisatie van een traditionele betonvloer. Voor deze laatste geldt sowieso dat ze in de praktijk altijd moet beschikken over een aanwezige minimale opbouwhoogte van 7 centimeter. Dat is lang niet altijd zo voor de hand liggend, integendeel. In het bijzonder voor renovatieprojecten geldt dan ook in de praktijk dat de voorkeur doorgaans vooral uitgaat naar het toepassen van betoncire.

Voor jouw nieuwe vloer kies je natuurlijk voor G-vloeren.nl.

86 Comments

Leave a Response