Tips

Wat betaal je gemiddeld voor een ooglaserbehandeling?

ogen laseren
1.07Kviews

Als je van plan bent je ogen te laten laseren, wil je natuurlijk wel weten wat de kosten zijn. De prijs verschilt per ooglaserbehandeling. Bovendien is het belangrijk om te laten onderzoeken welk van de ooglaserbehandelingen het beste bij je situatie past. Het is uiteraard mogelijk om een indicatie te krijgen van de kosten door uit te gaan van het gemiddelde tarief. Daarover volgt hieronder meer informatie.

Gemiddelde kosten per oog bij populaire ooglaserbehandelingen

Uitgaande van een aantal populaire ooglaserbehandelingen bij laatjeogenlaseren.nl is er een gemiddeld tarief vast te stellen. Het gaat hier dan specifiek om ooglaserbehandelingen als Lasek en TransPRK. In 2021 betaal je hier gemiddeld een bedrag van 898 euro per oog voor. Een andere ooglasermethode in de vorm van IntraLASE/Femtosecond kent een gemiddelde prijs van 998 euro per oog. De kosten voor de uitvoering van een SMILE ooglaserbehandeling komen uit op 1.498 euro per oog. Voor zowel het technisch vooronderzoek en het medisch vooronderzoek geldt dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht. Deze vooronderzoeken zijn dus gratis net als de levenslange garantie.

Kosten aanvullende ooglaserbehandelingen

Naast de bovengenoemde ooglaserbehandelingen is het eveneens mogelijk om een aanvullende behandeling te ondergaan. Je betaalt hiervoor gemiddeld een bedrag van 200 euro. Het gaat hier dan om aanvullende behandelingen in de vorm van Wavefront en Monovisie op ooglaserbehandelingen als Lasek, TransPRK en IntraLASE/Femtosecond. Voor de SMILE ooglaserbehandeling is een aanvullende behandeling in de vorm van Monovisie mogelijk voor eenzelfde prijs van 200 euro.

Investering terugverdienen

Elke ooglaserbehandeling kost geld, maar het goede nieuws is dat je de investering in de loop der tijd terugverdient. Het terugverdienen van de investering is mogelijk, omdat je geen kosten meer kwijt bent voor een bril of voor contactlenzen. Die hoef je namelijk niet meer te dragen nadat je ogen zijn gelaserd. Gemiddeld genomen zijn de kosten van een ooglaserbehandeling in een periode van vier tot vijf jaar alweer terugverdiend. Bovendien profiteer je natuurlijk van alle gemak, omdat je geen bril of contactlenzen meer hoeft te dragen. Het is wat dat betreft de investering dubbel en dwars waard.

Vergoeding aanvullende zorgverzekering

Een ooglaserbehandeling maakt geen deel uit van het basispakket. Heb je een aanvullende zorgverzekering dan is het mogelijk dat je voor een deel van de kosten een vergoeding krijgt. Kijk naar de polisvoorwaarden van je aanvullende zorgverzekering of neem contact op met je zorgverzekeraar. Dan weet je al snel of je voor een gedeeltelijke vergoeding in aanmerking komt.

Bron: https://www.laatjeogenlaseren.nl/

Leave a Response