TipsVrouwen

4 eenvoudige stappen om een verlovingsring te kiezen en te kopen

4 eenvoudige stappen om een verlovingsring te kiezen en te kopen
1.94Kviews

Weet je zeker dat je de rest van jouw leven door wilt brengen met jouw huidige partner? Vraag hem of haar dan ten huwelijk. Voordat je een aanzoek doet, moet je de nodige voorbereidingen treffen. Kies allereerst een geschikt moment uit. Denk ook na over de plek waar je jouw partner een aanzoek wilt doen. Om het huwelijksaanzoek compleet te maken, mag een verlovingsring niet ontbreken. Het vinden van zo’n ring is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom bieden wij jou de helpende hand. Met de onderstaande 4 eenvoudige stappen slaag jij er ongetwijfeld in een verlovingsring te kiezen en te kopen.

Stap 1: Achterhaal wat jouw partner mooi vindt

Als je al voorzichtig gekeken hebt naar verlovingsringen, weet je dat het aanbod nogal groot is. Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op. Gelukkig kun je betrekkelijk eenvoudig filteren in het aanbod. Achterhaal hiervoor allereerst wat jouw partner mooi vindt. Doe dit niet door op de man af te vragen wat zijn of haar lievelingskleur is of door te vragen of jouw partner bijvoorbeeld juist van een verlovingsring met diamant houdt of niet. Er begint dan snel te dagen dat er iets gaande is en dat wil je voorkomen.

Ga daarom zorgvuldig te werk. Stel bijvoorbeeld eens wat onschuldige vragen als het gesprek over sieraden gaat. Vind je dit eng? Dan kun je eventueel een vriend of vriendin vragen om hier me jouw partner over te praten. Je kunt eventueel ook een blik werpen op de huidige sieraden van jouw partner om te kijken waar hij/zij van houdt.

Stap 2: Stel een budget vast

Weet je inmiddels van welke kleur sieraden jouw partner houdt? Dan begin je mogelijk direct met zoeken. Je kunt hierdoor weliswaar filteren in het aanbod, maar er blijft waarschijnlijk nog genoeg over. Stel daarom ook altijd een budget vast voordat je begint aan jouw zoektocht. Als je voor jezelf bepaalt hoeveel je uit wilt geven aan een verlovingsring, wordt het een stuk makkelijker. Als je online zoekt kun je namelijk ook filteren op de prijs. Bijkomend voordeel van een budget is dat je niet meer geld uitgeeft aan een verlovingsring dan je lief is.

Stap 3: Vergeet de ringmaat niet

Heb je inmiddels een ring gevonden die aan alle wensen van jouw partner voldoet? En valt deze ook nog eens binnen het door jou gestelde budget? Dan denk je waarschijnlijk dat je de perfecte verlovingsring gevonden hebt. Toch raden wij jou aan nog even te wachten met de verlovingsring kopen. Waarom? Omdat je ook nog naar de ringmaat moet kijken. Je slaat namelijk een flater als de verlovingsring straks (veel) te klein of te groot is.

De ringmaat van jouw partner kun je zelf opmeten. Richt je hiervoor tot een ring die hij/zij veel draagt. Meet altijd de binnenmaat van de ring op. Bang dat je hierbij de fout ingaat? Neem de ring dan eens mee naar een juwelier. Hier kunnen ze je precies vertellen welke maat je moet hebben

Stap 4: Koop de ring

Zodra je weet wat de maat is, kun je de verlovingsring kopen. Vroeger ging vrijwel iedereen hiervoor naar de juwelier. Ook tegenwoordig gebeurt dit nog veelvuldig. Toch kun je vandaag de dag ook online een verlovingsring kopen. Dit is bijvoorbeeld handig als er geen juwelier bij jou om de hoek zit. Wil je de ring op het internet kopen? Kijk dan wel eerst even of je te maken hebt met een betrouwbare partij. Je wilt immers wel dat je de ring krijgt toegestuurd als je ervoor betaald

Leave a Response