Tips

Waarom metallic nagellak niet mag ontbreken in jouw set

nagel
820views

Sinds een aantal jaren zijn metallic kleuren ook op de markt en zie je deze steeds vaker voorbij komen. Bijna ieder merk heeft metallic nagellak in verschillende kleuren in de collectie. Metallic nagellak heeft een soort glanzende maar tegelijk ook matte look. Naast metallic nagellak is er ook nagellak te vinden met holografische effecten of een hoop glitters. Metallic nagellak is net wat opvallender dan een standaard kleurtje. Vooral voor een feestje of een ander leuk evenement kan een metallic nagellak een leuke touch aan je outfit geven. 

Soorten metallic nagellak

Binnen de categorie metallic nagellak zijn er verschillende soorten metallic nagellak te vinden. Zo bestaat er metallic nagellak met een duochroom effect waarbij de nagellak niet bestaat uit één kleur, maar uit een combinatie van kleuren. Een andere soort metallic nagellak is een nagellak met holografisch effect. Holografische nagellak wordt aangebracht als een soort poeder over de base coat en gekleurde coat heen. Vervolgens breng je een top coat aan over de poederlaag. 

Inspiratie voor metallic nagellak

Vind je het gebruik van metallic nagellak nog een beetje spannend? Begin dan eens met een aantal nagels met metallic nagellak. Je hoeft niet gelijk alle tien je vingers met een metallic kleur te lakken, maar je kunt ook beginnen met één nagel aan elke hand. Of bijvoorbeeld metallic nagellak om en om met een gewone kleur aanbrengen. Daarnaast hoef je een nagel ook niet volledig één kleur te maken, je zou er bijvoorbeeld ook figuurtjes mee kunnen maken. Hierbij kun je de metallic nagellak als onderste laag gebruiken, maar natuurlijk ook als bovenste laag. Denk bijvoorbeeld aan stipjes, streepjes of hartjes in een  metallic kleur met daaronder een gewone nagellak. 

Voordat je kunt beginnen met je nagels lakken 

Zorg ervoor dat je begint met gehydrateerde en schone nagelriemen en duw je nagelriemen vervolgens met een bokkenpootje terug. Daarnaast is het belangrijk om te beginnen met schone nagels zodat de nagellak egaal kan worden aangebracht. Het laatste wat je moet doen voordat je begint met lakken is ervoor zorgen dat je nagels de gewenste vorm hebben. Vijl je nagels totdat jij tevreden bent met de vorm. 

Nagellak aanbrengen 

Nadat je alle voorbereidende stappen hebt doorlopen kun je nu echt gaan beginnen met het lakken van je nagels. Als je zou willen beginnen met gel nagellak kun je een nagellak set aanschaffen waarin alle benodigde spullen zoals een lamp zitten. Na het kiezen van de juiste nagellak en de gewenste kleur kun je beginnen met lakken. Door te beginnen met een base coat zullen je nagels beschermd worden tegen de kleur van je nagellak en zullen je nagels ook wat harder worden. Vervolgens breng je een laag aan van de gewenste kleur. Het is hierbij belangrijk om te beginnen bij de nagelriem en te lakken in de richting van het einde van de nagel. Nadat je de gewenste kleur hebt aangebracht, breng je nog een laag topcoat aan. Een top coat zorgt ervoor dat de nagellak beschermd wordt tegen krasjes. Daarnaast zal een top coat ervoor zorgen dat de kleur langer behouden blijft.

68 Comments

Leave a Response