Tips

Wees niet bang voor krachttraining

Dumbbells
1.02Kviews

Helaas denken veel vrouwen nog steeds dat cardio de beste manier is om fit te worden en dat je door het trainen met gewichten een (te) mannelijk lichaam krijgt. Dit is absoluut niet waar. Als je een slank en strakker lichaam wilt hebben dan is krachttraining prima om te doen. Cardio is prima om te doen en krachtraining zal dit alleen maar complimenteren. Wees dus niet bang om aan krachttraining te doen. Je vergroot vooral je kracht en niet direct omvang.  Je kunt rustig krachttraining doen zonder er gelijk uit te zien als de Hulk.

Dumbbells zijn ideaal

Heb je nu gelijk een hele sportzaal nodig met stangen, apparaten en gewichten? Nee hoor, met een dumbbell set en wat creativiteit kun je al een heel eind komen. Het grote voordeel van dumbbells is de veelzijdigheid. Je kunt er letterlijk elke spiergroep mee trainen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld snel achter elkaar verschillen oefeningen doen voor verschillende spiergroepen. Hierdoor voeg je ook nog eens een cardio element toe. De dumbbells nemen verder niet veel ruimte in en kunnen daardoor dus makkelijk en snel opgeborgen worden.

Soorten dumbbells

Er zijn verschillende soorten dumbbells beschikbaar. Veel vrouwen kiezen voor vinyl dumbbells. Deze liggen lekker in de hand en hebben een gladde afwerking waardoor je niet snel eeltplekken op je handen zult opbouwen. Ook komen deze vinyl dumbbells vaak in verschillende leuke kleuren. Voor de iets serieuzere sporter kun je ook kiezen voor verstelbare dumbbells. Je kunt hier zelf schijven opschroeven. Zodat je afhankelijk van je eigen kracht en de oefening het gewicht op de dumbbell veranderen. Als grote voordeel natuurlijk dat je niet een hele rij dumbbells nodig hebt. Als je per oefening het gewicht veranderd ben je wel even bezig. Dit hoeft niet erg te zijn, dit is dan gelijk je pauze tussen sets. 

Leave a Response