Tips

Wanneer merk je dat je in de knoop zit met jezelf?

359views

Het leven is niet altijd eenvoudig. Er kan veel gebeuren in het leven wat invloed heeft op je geestelijke gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een dierbare, of het verlies van je werk. Of juist overbelasting op het werk wat leidt tot een burn-out. Er kunnen diverse oorzaken zijn waardoor je niet prettig in je vel zit. Maar hoe merk je nu dat je niet lekker in je vel zit? En nog belangrijker, wat kun je er aan doen? Want als je met jezelf in de knoop zit dan is het wel fijn en belangrijk dat je snel weer lekker in je vel komt te zitten.

Vastlopen met je gevoelens

Wanneer je in de knoop met jezelf zit dan ben je vastgelopen met je gevoelens. En dat gebeurt sneller dan je denkt. Vaak denken mensen, dat overkomt mij niet, ver van mijn bed show. Maar voor ieder mens biedt het leven zo zijn uitdaging. Er is geen mens op de wereld die geen tegenslagen heeft gekend, zelfs niet mensen van wie je denkt dat ze wel héél erg gelukkig moeten zijn zoals miljonairs.

Want ook al heb je al het geld van de wereld, geluk en gezondheid kun je niet kopen. Je zal maar miljonair zijn en een ernstige ziekte krijgen zoals kanker, dan doet geld er niet meer toe. Dan wil je maar één ding en dat is beter worden. Vastlopen met je gevoelens kan dus ieder mens overkomen.

Wat merk je dan precies?

Als je vast bent gelopen met je emoties dan kun je op verschillende terreinen last krijgen hiervan. Je kunt merken dat je gespannen bent, dat kun je merken aan bijvoorbeeld meer hoofdpijn doordat je je spieren vastzet door de spanning en stress. Misschien ben je meer prikkelbaar en geïrriteerd of slaap je slecht?

Er zijn ook mensen die last krijgen van piekeren, of angstige gevoelens doordat ze emotioneel zijn vastgelopen. De lijst met klachten zijn eindeloos en kunnen op vele terreinen in je leven doorwerken.

Hulp zoeken

Wanneer je emotioneel vast bent gelopen dan is het wel verstandig om hierover te gaan praten. Dit kan je vaak enorm helpen om je hart te luchten en een eerste stap in de goede richting te zetten. En eventueel kun je de hulp op zoeken van een psycholoog of een lifecoach. Samen met de professional kun je dan kijken hoe je weer lekker in je vel kunt komen.

Tip: Evelienvanes.com

Leave a Response