Tips

Welke zorgverzekering past goed bij jouw zorgvraag?

Welke zorgverzekering past goed bij jouw zorgvraag?
159views

Een zorgverzekering moet aansluiten bij je zorgvraag om er zoveel mogelijk voordeel van te hebben. Je zorgvraag is echter iets wat in de loop der jaren verandert. Vandaar dat je het beste ieder jaar even kunt kijken of je zorgverzekering nog wel aansluit bij wat je precies nodig hebt. Soms weet je ook al dat je het komende jaar meer zorg nodig zult hebben wat betekent dat je je verzekering ook alvast zou kunnen aanpassen. Hoe je dat kunt doen, leggen we je in dit artikel graag uit. Weet je namelijk waar je op moet letten dan is het een fluitje van een cent om een zorgpolis af te sluiten waar je de vruchten van zult plukken. 

Kun je weten welke zorg je volgend jaar nodig hebt? 

Misschien denk je: ik weet toch helemaal niet of ik volgend jaar ziek word of niet? Dat is uiteraard juist. Echter, er is veel zorg die je wel kunt inplannen. Misschien heb je al een tijdje last van je rug en heb je al een tijdje fysiotherapie. Als dat nu nog niet in je pakket zit, dan is het verstandig om dit voor volgend jaar wel toe te voegen, zodat je deze kosten vergoed kunt krijgen. Juist met de planbare zorg, zoals fysiotherapie of psychische hulp, zie je vaak wel van tevoren aankomen. Heb je voor deze zorg geen pakket toegevoegd aan je verzekering, dan draai je zelf voor deze kosten op en dat kan de kosten flink opjagen. Vandaar dat het goed is om even te kijken welke zorg je nodig denkt te hebben en hoe je je verzekering daar zo goed mogelijk op aan kunt sluiten. Dat gaat je namelijk geld besparen. 

Wat is een goede basis voor je zorgverzekering? 

Wanneer je het afgelopen jaar veel zorg hebt afgenomen bij niet-gecontracteerde partijen, is het verstandig om voor volgend jaar je basisverzekering Univé aan te passen. Je verzekeraar sluit namelijk contracten af met partijen die zorg kunnen leveren. Deze vallen onder je basisverzekering. Het kan echter zijn dat je graag behandeld wilt worden door partijen waar je verzekeraar geen contract mee heeft afgesloten. In dat geval hangt het af van wat je qua basisverzekering gekozen hebt. Je kunt namelijk voor een polis kiezen die niet-gecontracteerde zorg uitbetaald. Dit kan zelfs tot het volledige bedrag, maar wil je je premie lager houden, dan kun je ook voor een bepaald percentage kiezen. Zo kun je alsnog de zorg krijgen die je nodig hebt, voor een prijs waar je niet wakker van hoeft te liggen. 

Kies de juiste aanvullingen om meer uit je polis te kunnen halen

De beste manier om je zorgverzekering af te stemmen op je zorgvraag, is door middel van aanvullende pakketten. Een pakket waar veel mensen goed mee uit de voeten kunnen, is de tandzorg. Met deze polis kun je de kosten van de tandarts laten vergoeden. Weet je dus nu al dat je volgend jaar een ingrijpende behandeling moet ondergaan, dan kun je aan het eind van dit jaar de extra polis bij je verzekering afsluiten. Heb je deze verzekering al, maar gebruik je dit pakket nooit omdat je nooit klachten hebt, dan kun je dit veranderen. Ga je dit jaar online een zorgverzekering afsluiten, dan kun je dit pakket juist schrappen. Bekijk altijd alle opties even om te zien waar je het meeste baat bij hebt. Met een paar klikken op de muis breid je je pakket uit en vaak kost dit maar een paar euro extra. Daarmee kun je de zorg krijgen die je nodig hebt, voor een bedrag dat je je kunt veroorloven.