Vrouwen

Zorgen voor een egale huid

Agbeauty
313views

Er zijn voldoende middeltjes op de markt die echt helpen je huid stralend en egaal houden. Wist je echter wel dat je zelf ook heel veel kunt doen om te zorgen voor een egale huid? Combineer de producten die beschikbaar zijn met de doe-het-zelf tips die we hier geven, en je huid zal altijd egaal zijn en stralen.

Douche iets kouder

Zo zet je voortaan de douche ietsje kouder. Te heet douchen staat voor het wegnemen van de beschermlaag van de huid. Bovendien staat het voor een drogere huid. Met wat koeler water voorkom je dit en raakt je huid minder snel beschadigd. Zorg bovendien dat je huid kan hydrateren na een douche. Zo zorg je dat het vocht dat op de huid ligt in de huid trekt. Dit kan met bijvoorbeeld een bodylotion.

Draag je haar vast

Waar je waarschijnlijk nooit van gehoord hebt is dat jij je haar vast draagt tijdens de slaap. Vanuit de haren namelijk, kunnen restanten lak en shampoo hun werk doen. En dat moet je zien te voorkomen. Probeer dus te slapen met een losse staart of met je haar in een knotje. Wat ook helpt om te zorgen voor een egale huid is regelmatig je kussensloop te wisselen. Bij voorkeur gebruik je een kussensloop van zijde.

Profiteer van de stoom

Om te zorgen voor een egale huid kun je ook regelmatig wat water koken. Vervolgens blijf je tien minuten met je gezicht boven de volle bak water hangen. Zo profiteer je van het werk van de stoom. Om niets te verliezen van de reinigende stroom leg je voor de zekerheid nog een handdoek over je hoofd. Klaar? Dep je gezicht dan droog en gebruik vervolgens een dag- of een nachtcrème. Zo zie je dat je zelf al heel veel kunt doen om te zorgen voor een egale huid.

Bron: Agbeauty

Leave a Response