Vrouwen

4 belangrijke wastips voor je jeans

1.49Kviews

Je favoriete jeans zit als gegoten, past bij iedere outfit en draag je het liefst dagelijks. Omdat je zo dol bent op je jeans, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Dit lukt vast wanneer je de onderstaande wastips volgt. Lees snel verder!

1. Was je jeans zo min mogelijk

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het beste wat je kunt doen voor jeans is om deze niet te wassen. Helemaal niet wassen is waarschijnlijk niet haalbaar, maar probeer de wasbeurten tot een minimum te beperken. Hiermee voorkom je dat je favoriete jeans krimpt of vervaagt. Hoe hou je de jeans dan fris zonder te wassen? Dit kun je doen door deze af en toe buiten te hangen of door deze in de vriezer te leggen. In de vriezer worden bacteriën gedood en verdwijnen de nare geurtjes uit je jeans.

2. Was niet te warm

Op een gegeven moment is het zo ver, je jeans moeten toch echt een keer worden gewassen. Wel zo fris. Vaak is het na 5 tot 6 keer dragen wel nodig om je jeans te wassen. Wees hierbij extra voorzichtig. Was de jeans niet met een hogere temperatuur dan 30 graden Celsius. Gebruik voor zwarte jeans altijd een speciaal wasmiddel voor zwarte kleding om de kleur langer mooi te houden. Goed om te weten: een gecoate jeans mag alleen koud worden gewassen. De coating kan namelijk zelfs bij relatief lage temperaturen oplossen.

3. Draai de jeans binnenstebuiten

Draai voordat je je jeans in de wasmachine stopt hem eerst binnenstebuiten. Hierdoor kun je de kleur langer behouden. Denim verdraagt geen hoge temperaturen. Wanneer je een spijkerbroek te heet wast, vervagen de kleuren snel en bovendien kan het elastaan in stretch en skinny jeans beschadigen.

jeans wassen

4.      Vermijd de droger

Om je favoriete jeans ook na een wasbeurt nog als gegoten te laten zitten is het van belang dat je de droger vermijdt. Door de hoge temperaturen van je droger is het mogelijk dat elastanvezels van je stretch jeans samensmelten. Dit betekent dat de broek zijn elasticiteit verliest en hiermee dus ook het draagcomfort. Het beste dat je kan doen is de broek laten drogen op een droogrek. Let op: zet deze liever niet in de volle zon en houd de jeans bij voorkeur binnenstebuiten.

Overige tips

  • Controleer en leeg de zakken. Niets is vervelender dan bonnetjes of zakdoekjes die afgeven op je broek.
  • Was spijkerbroeken het liefst samen, maar was wel lichte, donkere en bonte wassingen apart.
  • Was niet meer dan vier spijkerbroeken tegelijk om het maximale trommelgewicht van je wasmachine niet te overschrijden.
  • Haal je spijkerbroek direct na het beëindigen van het wasprogramma uit de machine.

Leave a Response