Vrouwen

Deze apps maken je leven beter

Deze apps maken je leven beter
2.73Kviews

Je kunt allang niet meer zonder smartphone. Je gebruikt hem natuurlijk om te bellen. Daarnaast kan je ermee appen en op messenger gaan. Communiceren is echter lang niet het enige waar de telefoon goed voor is. Je maakt foto’s. Je kijkt op social media. En je gebruikt hem voor het bijhouden van je agenda. Dat je met behulp van de smartphone echter ook je gezondheid een stuk kan verbeteren, dat wist je misschien nog niet. Dat doe je op de volgende manier het best.

Letten op je voedingspatroon

Er zijn talloze tips te bieden als het gaat om de combinatie smartphone en gezondheid. De belangrijkste tip is waarschijnlijk wel dat je ermee op je lijn kunt letten. Wat je doet is een foodtrackerapp installeren. Daarin kan je bijhouden wat je allemaal eet op een dag. Dit is een soort dagboek. Maar dan eentje waarin goed duidelijk wordt hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Dit is natuurlijk essentiële informatie wanneer je een paar kilo’s kwijt wilt of zelfs kwijt moet. Het is de ideale app hiervoor.

Hulp bij het koken krijgen

Als het dan toch allemaal gezonder moet, dan is er nog een andere app die je van dienst kan zijn hierin. In dat geval is het namelijk ook slim om met een app te werken die je tips kan geven op het gebied van koken. Een reden waarom je misschien wat minder gezond eet is omdat je niet de tijd hebt om te koken. Of omdat je niets nieuws meer kunt bedenken. In dat geval kan een app vol met kooktips je dus ook van pas komen.

Werken aan je lichaamsbeweging

Naast eten is ook bewegen een belangrijke factor. Daarom installeer je dus ook een app die al je beweging registreert. Dat werd vroeger ook wel een stappenteller genoemd, maar inmiddels gaat dat al veel verder. Op die manier kan je in ieder geval zien of je genoeg beweging hebt gekregen op een dag, of dat je nog iets meer moet doen om aan de juiste mate te komen op een dag. In de huidige, drukke digitale maatschappij is dit belangrijker dan ooit tevoren het geval was.

Een echte fitnessapp installeren

Als het gaat over lichaamsbeweging is een tracker van je dagelijkse patroon leuk, maar niet direct uitdagend. Dat hoeft geen probleem te zijn. Wanneer je kijkt naar de mogelijkheden om fitnessapps te downloaden uit de appstore, dan zal je verbaasd zijn over de eindeloze stroom aan mogelijkheden. Er is eigenlijk voor elke vorm van bewegen wel een leuke app te vinden met tips, trucs en coaching. Die kan je dus mooi inzetten om te werken aan je figuur en je kracht. Dit is natuurlijk ideaal.

Zorgen dat je beter slaapt

Apps om je gezondheid te bevorderen worden steeds geavanceerder. Zo zijn er al verschillende apps die je helpen om beter te slapen. Die werken bijvoorbeeld met geluiden en kleuren die je zintuigen op de juiste manier prikkelen. Daardoor zou de staat van slapen worden bevorderd in je lichaam. Dit is ideaal, want in slaap komen zal altijd lastig blijven. Zeker in de drukke tijden waar we tegenwoordig in leven. In dat opzicht kan je dus ook veel uit de mogelijkheden halen. Deze apps moet je tegenwoordig dus eigenlijk ook gewoon hebben op je telefoon.

Eindelijk eens stoppen met roken

Ook stoppen met roken staat hoog op je lijstje als het gaat om je gezondheid. Wist je dat je zelfs daar een app voor hebt. Je kunt bij zoiets moeilijks natuurlijk alle hulp gebruiken die je kunt krijgen. Daarom maak je dus met alle liefde ruimte op je smartphone om deze app te downloaden. Het kan je nu eindelijk eens lukken om blijven de te stoppen met deze vervelende gewoonte. Daar zal je niet alleen zelf blij om zijn, maar ook je partner en kinderen een groot plezier mee doen. Dat is nog veel meer waard.

Een app vol met puzzels

Dan is het tot slot ook slim om aan je geestelijke gezondheid te werken. Ook daar kan je je smartphone handig voor inzetten. Dat doe je bijvoorbeeld door een app vol met allerlei puzzels te installeren. In je vrije uurtjes kan je dan lekker puzzelen. Het voordeel van de smartphone-industrie is bovendien dat er zoiets bestaat als gamification. Dit is niet altijd even aantrekkelijk, maar als het gaat om spelletjes voor je geestelijke gezondheid is een bepaalde mate van verslaving eigenlijk wel heel fijn. Profiteer daar dus direct van door het nu snel te installeren.

Leave a Response