Body & SoulVrouwenVrouwenzaken

Botox, hoe werkt het precies?

Botox
1.85Kviews

Bent u geïnteresseerd in een behandeling met Botox dan is het verstandig om voorafgaand aan de behandeling te weten wat Botox precies doet. Op deze manier kunt u zich oriënteren of een behandeling met Botox geschikt voor u is. U kunt zich storen aan bepaalde rimpels in het gelaat of aan een zeer kenmerkende gezichtsuitdrukking die u wilt verzachten. Hoe Botox werkt of het de geschikte behandeling voor u is leggen wij nader uit. 

Wat is Botox?

Botox is officieel een merknaam voor het uit de natuur verkregen eiwit Botuline Toxine. Er bestaan meerdere merken op markt. Bij The Body Clinic gebruiken wij Botox van het merk Azzalure. Dit is een A-merk Botox. Botuline Toxine blokkeert direct het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen. Het wordt via injecties toegepast en is vrijwel pijnloos.

Voor welke gebieden is Botox geschikt?

Veel voorkomende behandelingen met Botox bij The Body Clinic zijn de frons, kraaienpootjes en het voorhoofd. Het moment dat u zich begint te storen aan bijvoorbeeld rimpeltjes rondom uw ogen (ook wel kraaienpootjes genoemd), dan kan een behandeling met Botox ervoor zorgen dat deze spiertjes tijdelijk worden ontspannen. U krijgt een frissere blik en door de behandeling te blijven herhalen zullen deze rimpels nooit erger worden. Sommige mensen hebben last van een sterke frons en willen een vriendelijkere uitstraling krijgen. Ze kijken boos, maar zijn dit echter niet. Een behandeling met Botox biedt dan zeker een goede uitkomst. Mocht de rimpel al zeer diep in de huid zitten dan is een combinatie met een hyaluronzuur filler soms de beste oplossing. De filler vult de rimpel op en de Botox zorgt ervoor dat u de spier niet meer kunt aanspannen. Ook kan Botox worden ingezet tegen migraine, knarsetanden en overmatig transpireren.

Geïnteresseerd in een Botox behandeling?

Tijdens een geheel vrijblijvend consult in onze kliniek te Amsterdam of Duiven kunt u met de arts bespreken welke wensen u heeft. De arts bepaalt dan of Botox voor u geschikt is. Voorafgaand aan de behandeling vult u een medische vragenlijst in zodat wij op de hoogte zijn van uw gezondheid. Bent u bijvoorbeeld zwanger of geeft u borstvoeding dan is een behandeling met Botox op dat moment niet toegestaan. De assistente maakt foto’s van u, deze zijn expliciet voor uw dossier, om het voor na resultaat vast te leggen. Na twee weken komt u terug voor een controle afspraak, dan worden de voor en de na foto’s met uw bekeken.

Wanneer zie je resultaat van een Botox behandeling?

Het duurt ongeveer 1-2 weken voordat de Botox werkt en u dus resultaat ziet. U dient even geduld te hebben na de behandeling. Na de eerste Botox behandeling raden wij u aan na 3-4 maanden terug te komen om de behandeling te herhalen. Na een aantal behandelingen wordt de tussenperiode groter, denk aan 5-6 maanden.

Hoe lang duurt een Botox behandeling?

De behandeling duurt hooguit 15 minuten. Na de behandeling is er vrijwel niets te zien en kunt u zo weer verder met uw dagelijkse bezigheden. U kunt gerust een afspraak maken in bijvoorbeeld uw lunchpauze tijdens werk. Koelen is niet noodzakelijk.

Artsen van The Body Clinic zijn BIG geregistreerd, lid van NVCG en cosmetisch arts KNMG. Wij hebben een kliniek in Amsterdam en Duiven.

Bel ons nu voor een gratis consult: 020-4638668 of via de mail: info@bodyclinic.nl.

Leave a Response