TipsVrouwenVrouwenzaken

De leiding nemen over het kantoor

De leiding nemen over het kantoor
3.35Kviews

De organisatie van het kantoor kan wel wat beter. Dat heb jij allang gezien. Daarom is het zaak om als vrouw nu eens het voortouw te nemen. In de rol van officemanager kan je bijvoorbeeld flink van waarde zijn op dit vlak. Er zitten bovendien talloze bedrijven te springen om goede officemanagers. Een goede reden om eens wat dieper in te gaan op deze functie, de werkzaamheden die je doet en de kansen die het biedt. Daar kan je direct mee aan de slag.

Zorgen voor goede organisatie

Om optimaal te presteren, is een goede organisatie essentieel. Er is geen plek op de wereld waar dat meer geldt, dan op kantoor. Ok, misschien geldt dat voor je gezinsleven nog iets meer, maar die ervaring neem je dan ook direct mee. Het zorgen dat alle processen binnen het kantoor optimaal verlopen, is een manier waarop voor het bedrijf als geheel meer te verdienen is. Dat maakt het dus ook juist zo’n aantrekkelijke functie om voor te gaan. Bovendien is er nog veel meer van belang.

Genieten van de grote variatie

De kant van de baan van officemanager die het meest aantrekt is de variatie. Dit is vaak veel groter dan voor andere banen die je als vrouw kunt kiezen. Je bent voortdurend met allerlei verschillende zaken bezig. Daarom heb je meer nodig dan alleen managementkwaliteiten. Je moet ook meer specifieke kennis hebben. Dit is dan ook waarop jij je kunt onderscheiden. Bovendien is het een manier waarop je meer uitdaging kunt vinden. Dat zijn allemaal zaken die een rol spelen in de keuze hiervoor.

De spil in het geheel

Wat de rol van officemanager ook zo aantrekkelijk maakt, is het feit dat je de spil in de organisatie bent. Niet omdat dit jou veel mach geeft. Juist omdat je daardoor in contact staat met nagenoeg iedereen binnen de organisatie. Dat is juist wel zo fijn. Op die manier kan je immers altijd het oog houden op wat er speelt. Maar ook is het de manier om je contacten te onderhouden. Dat is ook een kwaliteit die gezocht wordt in een officemanager. Jij bent dus zeer geschikt.

Omgaan met de verantwoordelijkheid

Natuurlijk draait het niet alleen maar om het plezier. Wanneer het gaat om een belangrijke baan binnen een organisatie, dan gaat het ook om het leveren van prestaties. Dit kan jou juist aanspreken omdat je je gezonde vrouwelijke ambitiedrang als extra wapen hebt. Jij hebt graag de verantwoordelijkheid. Zo kan je tonen dat jij juist heel goed bent als het druk wordt of wanneer de spanning wat toeneemt. Dit zijn eigenschappen die werkgevers graag in je terugzien. Daar ben jij dan ook de juiste persoon voor.

Officemanager is niet het eindstation

Een ander voordeel van een periode als officemanager is dat je er veel van kunt leren. Dit kan je dan mooi gebruiken op het moment dat je wilt doorgroeien. Het is fijn om de nodige kwaliteiten te kunnen tonen wanneer je solliciteert op een nieuwe functie binnen de onderneming, of op een hele andere plek. Vaak is het zo dat je met een klein beetje extra opleiding op één van de vlakken waar je al verantwoordelijk voor was al snel een functie op hoger niveau aankunt na een aantal jaar in deze flexibele functie.

Een goede plek om te verdienen

Wat nooit onderschat mag worden, is de omvang van het salaris. Wanneer je werkt, dan doe je dat natuurlijk niet alleen om jezelf te ontwikkelen. Je doet het vooral ook om er lekker aan te verdienen. Met dat geld kan je dan voorzien in je onderhoud. Wanneer je goed verdient, dan kan je net wat gemakkelijker leuke dingen doen. Om veel te verdienen is het van belang om in een baan terecht te komen waar verantwoordelijkheid een rol speelt. Deze baan is daar dan ook heel geschikt voor. Dit is in het salaris te zien.

Nooit te laat om over te stappen

Het voordeel van de baan van officemanager is dat veel vrouwen met verschillende achtergronden erin terecht kunnen komen. In dat opzicht is er vaak niet veel meer nodig dan een kleine ondersteunende cursus of opleiding om een aantal specifieke kwaliteiten net wat verder bij te schaven. Dat betekent dus ook dat het voor alle vrouwen mogelijk moet zijn om over te stappen naar deze functie. Daar is het ook nooit te laat voor. Zie je een vacature in jouw regio op dit gebied? Grijp dan je kans en solliciteer er direct op.

Leave a Response