TipsVrouwenVrouwenzaken

In deze branche heb je als vrouw de banen voor het oprapen

In deze branche heb je als vrouw de banen voor het oprapen.v1
3.73Kviews

Natuurlijk wil je je talenten optimaal benutten. Daarom is het ook zo belangrijk voor jou om de baan te vinden die helemaal bij je past. Maar in welke sector moet je dan zijn? Dat is geen moeilijke keuze, want er is een sector waarin de werkgevers springen om meer vrouwen. Het gaat dan over de financiële sector. Het is al jaren zo dat er flink gezocht wordt naar vrouwen die in deze branche actief willen zijn. Dat biedt kansen.

Functies in alle lagen

Er liggen mogelijkheden in alle lagen van de financiële sector. Zo bleek uit onderzoek dat in de top van de sector ongeveer 20 procent van de functies door vrouwen wordt bekleed. Dat is wel een lichte toename ten opzichte van een aantal jaren geleden, maar nog lang niet gelijk aan het aantal mannen. Er zijn steeds meer bedrijven die dit graag anders zien. Wie als vrouw dus goed is met cijfers en met financiële vraagstukken, kan hier dus veel kansen vinden. Het is aantrekkelijk om dit goed in de gaten te houden de komende tijd.

De rol van het vrouwenquotum

Een bijkomend voordeel voor vrouwen op dit moment, is de discussie over het vrouwenquotum. Wanneer dit daadwerkelijk van de grond zou komen, dan zou dit vrouwen in de eerste periode een belangrijk voordeel geven bij het vinden van een baan. Als het om vrouwen die werken gaat, dan is het vaak nog zo dat zij in specifieke functies terechtkomen. Met de opkomst van het quotum zou dat snel kunnen veranderen. Het is belangrijk om deze kans te grijpen wanneer die zich voordoet voor vrouwen.

Bedenk wat je te bieden hebt

Doordat er in de financiële sector nog een flinke kloof tussen het aantal mannen en het aantal vrouwen bestaat, kan het wel voelen als een drempel waar je over moet. Het is dan wel belangrijk om verder te kijken dan wie je bent alleen. Het is vooral ook belangrijk om voorop te stellen wat je te bieden hebt aan het bedrijf en aan de sector. Wanneer je goed bent met financiële vraagstukken, dan beschik je over vaardigheden die niet veel mensen in de wereld hebben.

Een groeiend aantal vrouwen

Het was tot 2017 vooral ook zo dat er te weinig vrouwen in deze sector actief waren omdat vrouwen zelf niet toehapten wanneer er een kans voorbijkwam. Dat is juist in recente jaren sterk veranderd. Tegenwoordig is direct bij het sollicitatieproces al duidelijk te zien dat er veel meer vrouwen in de rij staan om de baan te krijgen. Dat maakt het voor werkgevers ook aantrekkelijker om het aantal vrouwen binnen de onderneming te vergroten. Dit is vooral ook belangrijk omdat de diversiteit een versterkend effect heeft.

Betere prestaties en meer verdiensten

Inmiddels is duidelijk dat de bedrijven in de financiële sector waar vrouwen wel al meer en meer op de werkvloer te vinden zijn een voordeel hebben. De prestaties van die bedrijven zijn vooruitgegaan. Dit heeft dus ook iets te bieden aan iedereen die bij het bedrijf betrokken is. De verdiensten gaan er bijvoorbeeld door omhoog. Uiteindelijk is dat altijd wel de belangrijkste graadmeter in de zakelijke wereld. Dit is bijvoorbeeld goed te zien in de wereld van de beleggingsteams, waar meer bereikt wordt tegenwoordig.

Ambitie als belangrijkste drijfveer

Wie als vrouw wil slagen in de financiële sector doet er goed aan één eigenschap verder uit te diepen. In deze sector is ambitie namelijk altijd al een belangrijke drijfveer geweest. Dit zal niet veranderen met de komt van meer vrouwen. Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je het maximale wilt bereiken met dat wat je doet. Dit is ook onafhankelijk van de plek in de onderneming die je inneemt. Het is goed om daar dus wel zeker van te zijn wanneer je een voor een sollicitatie op mag in deze sector.

Kiezen uit de vele opties

Nu je de mogelijkheden kent, is het aantrekkelijk om aan de slag te gaan. Dat doe je door nu direct eens te kijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Wie een kijkje neemt op de verschillende vacaturewebsites ziet direct al dat er talloze banen te vinden zijn in deze sector. Dat betekent dus dat je direct al voor je kans zal gaan. Met de kennis die je nu hebt over de wens om meer vrouwen aan te nemen, is je kans om te slagen dus ook groter dan ooit. Ga dus vandaag nog voor een nieuwe baan.

84 Comments

Leave a Response