Vrouwen

Een goedkope crematieverzekering: zo doe je dat

1.08Kviews

Een crematieverzekering zorgt ervoor dat wanneer je uiteindelijk komt te overlijden je nabestaanden niet in de problemen komen omdat ze niet weten wat jij voor je laatste afscheid wilde en waar zij het geld hiervoor vandaan moeten halen. Net als bij iedere verzekering wil je ook een goedkope crematieverzekering, helemaal aangezien je zelf niet meer mee zal maken dat het ingelegde geld gebruikt wordt. Toch zijn er veel verschillende uitvaartverzekeringen, ieder met hun eigen prijs en voorwaarden. Als je wilt weten wat de goedkoopste crematieverzekering is, kun je het beste goed de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken.

Goedkoop is soms duurkoop

Het kan erg aantrekkelijk zijn om te kiezen voor de crematieverzekering met de laagste premie. Hierdoor betaal je per maand minder geld, maar dit betekent ook dat er minder verzekerd is. Zo kunnen er bij goedkope crematieverzekeringen veel dingen niet meeverzekerd zijn, zoals de urn of de receptie. Ook kan er een verschil zijn in de hoogte van het uitgekeerde bedrag. Als je bijvoorbeeld voor 10 duizend euro verzekerd bent en de kosten van de crematie bedragen 15 duizend euro, dan moeten je nabestaanden alsnog die extra 5000 euro bijbetalen.

Hoe kies je een goedkope crematieverzekering?

Bij het kiezen van een goede en vooral ook goedkope crematieverzekering, is het goed om te kijken naar wat je wel, maar ook wat je vooral niet tijdens je crematie wilt hebben. Voor iedereen die zijn of haar crematie zo simpel als mogelijk wilt houden, kan de basisverzekering met laagste premie al voldoende zijn. Maar lees je wel goed in of alles is inbegrepen dat je ervan verwacht en dat je bijvoorbeeld niet op een urn rekent als deze niet is inbegrepen. Andersom kun je veel besparen door een pakket te kiezen waar geen zaken meeverzekerd zijn die je niet eens wilt hebben. Zo moet je niet voor een verzekering gaan die een gedenksteen vergoed als je deze toch niet zou willen.

Wanneer je alles op een rijtje hebt van wat je wel en niet wilt hebben is het tijd om te vergelijken. Ga naar de vergelijkingssite, vul de gevraagde gegevens in en laat de website alle aanbieders met elkaar vergelijken. Hieruit komt dan een overzicht van de meest passende crematieverzekeringen die ook nog eens de laagste premie hebben.

Kijk eens op Zeker.com als je wilt besparen op vaste lasten en verzekeringen!

Leave a Response