Body & SoulTips

Een leuk leven met lactose allergie? Het kan!

Koe
2.08Kviews

Heb je last van lactose allergie, dan krijg je klachten als je melkproducten tot je neemt. Betekent dit dat je dan nooit meer een ijsje kan eten of de slagroomtaart op verjaardagen altijd over moet slaan? Lactase tabletten ondersteunen je lichaam bij het verteren van lactose, zodat jij ook zonder klachten een cappuccino kan drinken. Lees hier alles over lactose intolerantie, de symptomen en hoe je je klachten kan verminderen.

Wat is lactose allergie?

Als je lichaam moeite heeft om melk of producten die melk bevatten te verteren heb je last van lactose allergie. In melk en melkproducten komt lactose voor. Lactose verteert je lichaam met behulp van lactase. Lactase maakt je lichaam zelf aan in de dunne darmwand. Als je onvoldoende lactase aanmaakt, kan je de lactose niet goed verteren. Lactose-intolerantie kan je al vanaf je geboorte hebben, maar het kan ook op latere leeftijd ontstaan. Veelvoorkomende klachten zijn winderigheid en een opgeblazen gevoel. Ook kan je last krijgen van buikpijn, buikkrampen en diarree. Om klachten te voorkomen, laat je producten die lactose bevatten volledig weg uit je voeding. Lactose zit in heel veel producten, zoals vla, boter en kaas. Ook vind je lactose terug in koek, chocolade en snoep. Zelfs aan medicijnen en voedingssupplementen kan lactose toegevoegd zijn. Betekent dit dat je helemaal geen chocolade of lekkere kaasjes kan eten? Gelukkig niet!

Toch genieten, ondanks je allergie

Als je lactose allergie hebt, is dat heel vervelend. Je neemt je voedingspatroon onder de loep om de klachten zoveel mogelijk te beperken. Toch wil je zo nu en dan ook genieten van producten die melk bevatten. Lactase tabletten bevatten het enzym lactase, dat in jouw lichaam onvoldoende wordt aangemaakt. Als je lactase tabletten inneemt voordat je een stukje slagroomtaart eet of een kop koffie verkeerd drinkt, is je lichaam goed in staat de lactose te verteren. De lactose tabletten ondersteunen je lichaam hierbij. Zo kan je ook genieten van al het lekkers in je leven, ondanks je allergie.

69 Comments

Leave a Response